Какво е човешкия бранд

Брандът не е лого, цвят, таг или комерсиална фантазия...

17.03.2014

Също като хората, брандовете си имат форми и размери. Все пак се изграждат от тях. Брандът не е лого, цвят, таг или комерсиална фантазия. Брандът съвсем не е нашата Facebook страница, профила ни в Twitter или яката ни дъска в Pinterest. Истината е, че нашият бранд е всички тези неща, че и много повече. Брандът е туит на стената ни, Pin в Pinterest, +1 в Google +, лайк и споделяне във Facebook, готина снимка в Instagram и всички останали подобни социални дейности. Бранд е това, което пишем или не пишем в е-майлите… Бранд е това дали говорим по цял ден за себе си във Facebook или предлагаме нещо с истинска себестойност на потребителите. Брандът е това, което казваме, правим и мислим. То е това, което правят онлайн и офлайн нашите служители. То е всичко, като започнем от нашата декларация за поверителност, политиката ни за социалните медии, както и размера на спам имейлите, които изпращаме. Бранд е това как да управляваме в криза или как въобще да не достигаме до такава. Това е колко добре слушаме и най-важното колко бързо ще реагираме, когато хората ни потърсят за помощ, било то онлайн или офлайн.

Човешкият бранд е жив! Той диша също, като хората.. Създаве се и се „убива“ от тях..

Човешкият бранд (Human Brand) много прилича на жив, дишащ организъм. Вярно е! Дефиницията за него се определя от тези, които ни обичат, харесват или мразят. Брандът е съставен от хора в рамките на нашата организация, а критерия за добра или лоша оценка се дава от хората извън организацията ни.

Маркетинг съвети как да изградим успешен бранд

Какво е човешкия бранд?

Важно е да разберем, че не може да създадем бранд с робот или алгоритъм. Да, може да използваме данни, анализи, изследвания и други такива средства, за да го развием, но хората са тези, които определят обещанието, основното послание, визията и мисията му. Те избират окончателните цветове и лозунгът. Хора публикуват и променят последните състояния в социалните мрежи. Също така и човешки същества четат тези новини, кликват, харесват, споделят, пин-ват и коментират нашите публикации. Брандът е създаден от хора за хора.  Създаден, с цел да достигне до хора и да остане в съзнанията им.

Колкото по-бързо осъзнаете значимостта от това да създадете бранд, който е свързан с хората и необходимостта да вдъхновявате и да се свържете с вашата аудитория, толкова по-скоро ще видите резултати и напредък в профилите на социалните мрежи на вашата организация.

Вижте още: 13 характеристики на човешкия бранд

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването