Какво е успехът според вас?

Кога сме удовлетворени от това, което правим?

09.05.2017

Какво е успехът според вас? Замисляли ли сте се кога сте удовлетворени и кога не? Определено всеки измерва успеха в различни величини, защото всеки има различни цели в живота. Според мен успехът означава да се намираш в процес на радостно творчество. И точно в този процес да изграждаш живота, който отразява най-висшите ти ценности, най-големите ти мечти и най-дълбоките ти убеждения.

Какво е успехът? И кога сме удовлетворени от това, което правим?

Това твърдение съдържа много неща, затова е най-добре да го разделим на няколко части. Една част се отнася до „процеса“ на изграждане на живота, който искате. Скоро споделих статия с вас точно за този процес – пътуването е толкова хубаво, колкото и пристигането. Точно затова ви напомням още веднъж: наслаждавайте се и на самото пътуване, а не само на крайния успех. Втората част от твърдението засяга „радостното“ пътуване, защото животът по определение трябва да бъде приятен. После идва и елементът, който изисква да следващ ценностите и убежденията си и е свързан преди всичко с необходимостта да бъдеш верен на себе си и да водиш най-добрия живот, който е подходящ за теб. И накрая, но не на последно място – преследването на мечтите. Именно мечтите ни карат всеки ден да ставаме от леглото. Именно те изпълват сърцата ни с надежда и ни карат да продължаваме напред.

Какво е успехът? И кога сме удовлетворени?

Пътуването е толкова хубаво, колкото пристигането…

„След двайсет години ще бъдеш по-разочарован от нещата, които не си направил, отколкото от нещата, които си направил“ – Марк Твен.

Затова вдигай котвата, опъни платната и отплавай на далеч от безопасното пристанище. Хвани попътните ветрове. Изследвай. Мечтай. Откривай. Това е истинският успех. И когато започнеш да се страхуваш или да си несигурен в действията си не забравяй, че истинските неща започват далеко от комфортната ни зона.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването