И какво като съм сова?

Добре свършената работа през нощта е също толкова ценна и продуктивна, колкото и тази свършена рано сутрин

12.10.2014

Омръзнало ли ви е да спорите с хората, че най-продуктивни сте рано сутринта. Е на нас също. Най-вече за нас авторите на статии, които се вдъхновяваме по всяко време на денонощието.

Митовете за ранното ставане в 6 сутринта си отидоха още преди 20 години, когато всичко започна да се променя. Бързоразвиващата се среда даде старт на новите възможности за работа, пътуване, творене и креативност, които избягаха от рутината „От понеделник до петък, от 9 до 5, събота и неделя – празник“.

Вижте още: Как да останем фокусирани през целия ден

Аз и моите колеги започнахме работата по списанието на шега и така и на шега се превърна в най-интересното ни хоби, без което не можем. Нямаме точно определено работно време и именно в това е и чара на работата, а най-продуктивни сме вечерта. Тогава сякаш се отключва нашият потенциал и се зареждаме с нови идеи и мисли, които споделяме с вас, любимите ни читатели.

И какво като съм сова?

Добре свършената работа през нощта е също толкова ценна и продуктивна, колкото и тази свършена рано сутрин. Стига мисълта да ти тече, да си достатъчно рационален и праволинеен, всичко си е на мястото. Не е нужно да настройваш организма си към някакъв специален режим, той сам се предразполага, що се отнася до удобство. Ако правите нещата на сила, само може да си навредите.

И какво като съм сова?

Кога сте най-продуктивни?

Както знаете, няма смисъл от късно лягане и ранното ставане, за да свършите колкото се може повече работа. Организмът ви е изморен, а това се отразява на продуктивността ви. Изграждането на рутина обаче е важно предимство за ефикасността на деня. Дори и да си легнете в 3 сутринта, направете всичко необходимо, за да си осигурите 8 часовия сън, от който имате нужда. Било то за спорт или за работа, тялото ви има нужда от почивка, в противен случай сте в борба за оцеляване. Затормозявайки излишно ума си с тежки задачи и мисли, пречат да проправите път на важните неща, които ви вълнуват.

Знаем, че не всеки притежава лукса на късното ставане, като някои от нас, но така сме се настроили. Невинаги сме били така, както и не се знае докога ще бъде така. Един от основните ключа за вратата на продуктивността е да опознаете себе си. Познавате ли себе си и тялото си, сте способни да контролирате целия си свят. Бъдете честни със себе си и се замислете с каква нагласа започвате деня си.

Всъщност няма значение дали сте сова или ранно пиле, важното е да сте достатъчно концентрирани и инспирирани в действията си, така че да бъдете максимално продуктивни, както за за себе си, така и за останалите около вас. Вие определяте правилата и вие диктувате живота си.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.