Какво не ми достига, за да съм щастлив

Отървете се от излишния емоционален и материален багаж

16.12.2015

Вероятно сте си задавали този въпрос, но знаете ли че задълбочените размисли то тази тема могат да ви накарат да изпаднете в самосъжаление и депресия?

Какво не ми достига, за да съм щастлив или как да се отърва от излишния багаж

Щастието е състояние на духа, което всеки може да определи за себе си, но невинаги е възможно то да се дефинира успешно. За някой от нас да си на разходка с домашния любимец или да четеш книга на брега на морето е достатъчна причина за щастие. За други, радостта от живота се изразява в притежаването на луксозни вещи, скъпи коли и впечатляваща банкова сметка.

И всеки един от нас защитава своите ценности, защото вярва в тях. И в това, че щастието е постижимо.

Вижте още: Щастливият живот не е изграден върху извинения

Ето защо някои от най-купуваните книги са именно книгите за постигане на личен успех в кариерата и живота, като „Как направих първия си милион“ или „Изкуството да бъдеш Бог“.

Какво ми пречи да съм щастлив

Парите не ни купуват щастие

Ако непрекъснато се сравнявате с хора, които изглеждат по-реализирани и по-щастливи от вас, вие се отдалечавате бавно и сигурно от щастието, към което се стремите. На крачка от осъществяването на поредната мечта или цел в живота, вие вече търсите по-голямо предизвикателство или страдате по това, което нямате. Разглеждате каталози на луксозни вили или поръчкови автомобили и искате да ги притежавате. От това зависи вашето щастие и самочувствие. Взирате се в корици на списания, на които се усмихват съблазнителни момичета, които нямат нито един недостатък и впечатляват със своето съвършенство. Искате да изглеждате като тях.

Вижте още: Болката е най-ценният урок

Ако погледнете живота си от този ъгъл, моментално ще се почувствате повече от нещастни. От тук до самосъжалението и хроничното недоволство от живота крачките са много малко. Резултатът е чувство на неудовлетвореност и усещане, че все нещо не ви достига, за да бъдете напълно щастливи.

Какво не ми достига, за да съм щастлив

Отървете се от излишния емоционален багаж

Ако откривате част от себе си в тези редове, опитайте следното: отървете се от излишния емоционален и материален багаж, поживейте скромно и без нищо излишно в живота си. Ще усетите лекота, която може да ви приближи до щастието.

Гост автор: Анелия Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP