Какво откриха в Харвард за албума на Бионсе

Билборд не пропуснаха да публикуват част от казуса, който е подходящо озаглавен Бионсе

02.10.2014

През декември миналата година, Бионсе шокира Вселената, като пусна изненадващо своя албум, пълен с 14 музикални парчета, 17 клипа, както и мистиката на висококачествен продукт, който по някакъв начин остана пълна тайна за всеки един потребител и фен на дивата.

Учени от бизнес факултета на Харвард останаха изумени от певицата и отделиха специално внимание на това да го изследват. Да, точно така, професори и студенти обединиха сили и създадоха нов предмет, който е „Феноменът Бионсе“. Всички са толкова очаровани от примера, който даде певицата, че вложиха много време да изследват бизнеса й, логистиката, както и неочакваното пускане в експлоатация на продукта.

Вижте още: Бионсе – модна икона и писател

Вижте какво откриха учените в Харвард за албума на Бионсе

„Билборд“ не пропуснаха да публикуват част от казуса, който е подходящо озаглавен „Бионсе“. Авторката Анита Елберс ,професор по бизнес администрация в Харвард и Стейси Смит, бивша ученичка на професорката, събират разговорите си в 27 страници, в които дискутират казуса „Бионсе“.

Какво откриха учените в Харвард за албума на Бионсе

Бионсе под обсега на учените от Харвард

Сред най-интересните открития:

1. Бионсе наема имение в Хемптън, което използва за нейно топ секретно студио по време на записите.

2. Генералната мениджърка на Parkwood, Лий Ан Калахан-Лонго споделя, че това е било творческо място изцяло отдадено на музиката. Всички са били, като едно голямо семейство, съжителството с всички творци е довело до този феноменален албум.

3. Би е творила няколко песни едновременно.

4. Песента „Drunk in love“ е имала 6 продуцента и 9 автора.

5. Първоначално албумът е трябвало да излезе през ноември.

Вижте още: Бионсе и Джей Зи на романтично бягство

6. Всички 17 музикални видеа са продуцирани и записани за по-малко от 3 месеца. Последното видео е било заснето почти дни преди пускането на албума, на 18-ти ноември.

7. Бионсе не е тип „Офис момиче“, споделя Лий Ан. Тя влиза в сградата, среща се на крак с различни хора, споделя и обменя идеи и дава насоки, всичко това се случва в движение. Има ограничено търпение що се отнася до дълги бизнес срещи, дори и за топ секретния й албум.

„Има уникален бизнес нюх, но не обича да се вглъбява в него. Често се смеем, когато обсъждаме някакви важни идеи и в следващия момент тя става от стола и започва да мисли песни и да твори. Тя е артист и я разбирам напълно“, споделя Лий Ан.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.