10 неща, които трябва да знаете за другите

Първа част

28.10.2014

„Разни хора, разни идеали“ – думи на един велик българин. Замисляли ли сте се колко верни са те? Замисляли ли сте се колко милиарда хора живеят на тази планета и колко различни мнения има? Колко различни цели, характери, мисии и виждания съществуват? Хората сме устроени по този начин, но винаги има някаква малка частица, която ни сближава и ни показва, че всъщност може и да не сме толкова различни един от друг.

Представяме ви първа част на 10 неща, които трябва да знаете за другите:

Хората идеализират миналото, оплакват се от настоящето и се страхуват от бъдещето – замислете се: Колко често чувате хората да се оплакват и да казват, че живеем във време на стрес? Но дори бегъл поглед назад в историята разкрива, че днес сме по-богати, по-здрави и по-щастливи от всякога, но всички жадуваме за доброто старо време, въпреки, че някои от нас дори не са били родени? Това си е даденост за човечеството: всички се оплакваме от настоящето и се страхуваме от бъдещето.

Вижте още: Всичко е възможно!

Хората никога не подлагат на съмнение собствените си убеждения, затова не се опитвайте да ги промените.

Хората са склонни да казват „да“, ако ги подтикнете – задавайте така въпросите си, че хората винаги да дават положителен отговор. Можете да използвате този принцип в ежедневните разговори, когато си търсите гадже, при бизнес презентации и при всякакви други случаи. Просто обмислете внимателно въпроса си.

Хората вършат едно или друго само за да се почувстват по-добре – защо си купуваме нова кола, дреха или нов смартфон? Купуваме ги, защото по един или друг начин съответния предмет ни кара да се чувстваме по-добре. Помислете защо си купихте нова кола и ще видите, че това твърдение е правилно.

Хората са готови да дадат луди пари, за да променят душевното си състояние – когато ги обслужвате, отнасяйте се с тях като към кралски особи. Ако им продавате дадена стока, погрижете се да я предложите като нещо забавно, уникално или скандално. Променете душевното им състояние и те ще ви направят богати.

Хората искат да са щастливи – отнасяйте се към тях с уважение, покажете чувството си за хумор, излъчвайте собственото си щастие и не само ще постигнете повече продажби, но и ще спечелите нови приятели. Ще помогнете на хората да са щастливи!

Какво трябва да знаем за другите хора

Хората искат да са щастливи

Хората откликват на ласкателство – много умно от ваша страна, че четете тази статия. Малко хора са достатъчно проницателни или осведомени, за да отделят от времето си и да четат списание, което цели да ги накара да прогресират. Вие сте изключение. Не ви ли стана хубаво, като прочетохте: „много умно от ваша страна, че четете тази статия“? Освен това не изпитахте ли топло чувство към нас заради това, че сме забелязали колко сте умни? Всеки откликва на ласкателството: Вие, ние, всички.

Вижте още: 10 начина как да се грижите за другите в живота ви

Хората никога няма да се карат с вас, ако никога не си навличате тяхното неблагоразположение – никой няма полза от спор. Освен това пререканието само засилва скандала. Никой от двама ви няма да излезе победител, а вие ще загубите клиент, приятел или партньор за цял живот, затова не си навличайте неблагоразположението на хората.

Хората винаги действат с положителни подбуди, дори ако поведението им е негативно – идеята е не да порицавате хората, а да разберете какво правят. Съсредоточете се върху действията им, не ги осъждайте и животът ви ще бъде много по-добър.

Хората ще проявят отзивчивост към вас, ако пренебрегнете своето его и зачетете тяхното – когато говорите за планове, пишете на клиентите или общувате с хората по какъвто и да е начин, трябва да им обърнете внимание. Така ще повишите продажбите и ще задълбочите приятелствата си.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването