Podo – камера, която претендира да замести селфи стика

Технологии

11.05.2016

Селфи стиковете се превърнаха в хит, който завлядва света. Навсякъде може да видите хора, които са протегнали ръка, държат селфи стика и се заснемат тук и там. Дори стана малко дразнещо… прекалено много селфита завладяват мрежата. Но това е то, технологичен прогрес.

Podo – камера, която претендира да замести селфи стика може да се превърне в новия хит сред селфи любителите

Честно казано селфи стиковете са не само дразнещи, но и неудобни. Трябва да разнасяте пръчката нявсякъде, да се протягате за да хванете всичко в кадър,.. а и са забранени на места (особено в увеселителни паркове).

Камера, която претендира да замести селфи стика

Нова иновация, наречена Podo е наричана от своите създатели “selfie stick killer” и претендира да бъде по-добрата алтернатива. Podo всъщност  е малка мобилна камера, която може да бъде залепяна навсякъде и да се управлява дистанционно. Осем-мегапикселова камера се закрепя за различни предмети, стени, огради, за да ви спести неудобството от държането на селфи стик.

Джаджата с джобен размер прилепва към повечето твърди повърхности, оставяйки потребителите свободни да позират за хубаво селфи. Тя може да се използва повторно, като просто се забърсва залепващата и повърхност с малко вода.

Камера, която претендира да замести селфи стика - Podo

След като залепите камерата на мястото, на което сте решили, може да се свържете с нея чрез  Bluetooth връзка. Приложението ви показва изглед в реално време от това, което вижда камерата и може да се настрои да прави кратки клипове или автоматично да заснеман на интервали от време.

Podo е създадена от трима приятели от Университета на Калифорния, Бъркли. Миналата година те успешно набират $ 427,565 от Kickstarter кампания и вече камерата е в продажба ($99).

 

Снимки: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.