Карта на щастието по света

Инфографика

02.01.2015

Живеете ли в една от щастливите страни? Проверете резултатите от проучването на Planet Index и тяхната карта на щастието по света, за да разберете вашата собствена оценка на държавата, в която живеете.

Според Planet Index най-щастливите хора в света живеят в Коста Рика. Тяхната класация се базира на степента, на която страните предоставят на своите граждани щастлив и устойчив начин на живот. За разлика от други подобни проучвания, това на HPI идва от интересна гледна точка, а именно че щастието повлиява най-силно на хората с дълъг живот, които живеят в рамките на държави с екологични предимства и добър климат.

След Коста Рика проучването показва, че Виетнам и Колумбия също са едни от най-щастливите страни, следвани от Белиз и Ел Салвадор. Интересна информация е, че САЩ се нарежда на 105-то място в списъка, докато Великобритания е на 41-во, а австралийците се подреждат на 76-та позиция.

Вижте още: Къде живеят най-щастливите млади хора

Казват, че една красива снимка струва колкото хиляда думи – тази красиво проектирана инфографика от HPI не е за изпускане, така че скролнете надолу и ú се насладете.

На кое място се намира България и дали живеем в щастлива държава? Как мислите? Резултатите не са много добри, но ще оставим на вас самите да се запознаете по-подробно с тях.

Страхотна инфографика показваща карта на щастието по света

Креативна инфографика показваща щастието по света

Инфографика на щастието по света

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването