Казваме сбогом на Winamp

След 15 години вярна служба, спират поддръжката на Winamp

21.11.2013

Кажете последно сбогом, защото от 20 декември тази година, ще спре да съществува най-любимият, музикален плеър на всички времена – Winamp

Компанията AOL, която е създател на този музикален феномен обяви, че ще затвори завинаги тази страница и ще приключи дейността си след 15 години предана служба към всички потребители на Windows. Нека запознаем някои от Вас с факта, че Winamp плеърът бе създаден през 1997 година. Негови създатели са двама студенти, които смело можем да твърдим, че преобърнаха живота на милиарди потребители. Поне това беше през далечните години, когато Itunes бе мираж. Сега обаче технологиите напреднаха, а с тях и новите приложения и програми, които изключват напълно нуждата и необходимостта от Winamp. Това приложение носи приходи от 6 милиона долара годишно, което обаче не може да се сравнява с мощта, в лицето на Itunes.

Вижте още: Без Skype от Декември 2013?

И все пак той ще ни липсва. Припомнете си едни от най-ярките моменти с него като за последно, защото с пенсионирането му ще кажем сбогом на старата генерация дигитална култура, в която ярко присъстваха дискети и дискове.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.