Книгата, която може да бъде засадена

В Аржентина изобретиха книга, която може да бъде засадена

05.06.2015

Аржентина е страна на запалени читатели, с повече от 6 милиона книги произведени всеки месец и над 45 милиона прочетени страници всеки ден. Всички тези книги са създадени от дърветата – много от тях.

Книгата, която може да бъде засадена или поредното гениално откритие на човечеството

Малко детско издателство на име Pequeño Editor, изобретиха уникална книга на име Tree Book Tree, която може да бъде засадена, след като бъде прочетена и да се превърне отново в дърво. Тяхната иновативна книга се прави със специална киселина без хартия, семена и екологично мастило, което я прави безопасна за засаждане.

Вижте още: HidrateMe – умната бутилка за вода

Книгата, която може да бъде засадена е образователен инструмент за деца с историята на горите в Еквадор. Тя съдържа силно екологично съобщение към малчуганите, в което те са призовани да пазят гората и да връщат книгите там, откъдето са дошли – в горите.  Децата научават и за градивните елементи на устойчивото развитие и значението на грижите за природни ресурси в света.

Чрез тази невероятна книга дърветата растат и се развиват, както и децата. Защото книгите са създавани от дърветата, а днес дърветата ще се създават от книгите.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването