Книгите на един бъдещ бизнесмен

Няколко полезни бизнес книги, които всеки бъдещ бизнесмен трябва да има

14.11.2013

Книгите в 21-ви век били отживелица – това се налага и пропагандира в обществото на неуките и необразованите. Ако хартиените носители се асоциират с миналия век, то дигиталните издания са си типично нововъведение, което обаче не се отличава от който и да бил формат на четивото. За това е някак си „тъпо“ да се казва, че книгите са отживелица.

Няма значение от къде ще получиш знанията си, важното е да ги има. И да, все още съществуват хора като мен, които изпитват огромно удоволствие от четенето на стандартна книга, напечатана на хубава хартия, с красиво изрисувани корици.

Вижте още: Бизнес уроци, преподадени от забележителни исторически личности

И след кратко ми въведение – възмущение, е време да се запознаем с няколко полезни бизнес книги, които всеки бъдещ бизнесмен трябва да има:

Изкуството на войната е сред най-полезните бизнес книги

Изкуството на войната от Сун Дзъ

1. Изкуството на войната – Сун-Дзъ

Правенето на бизнес не се различава от воденето на война. Всеки ден е борба за оцеляване и успяват само най-силните.

„Пълководецът, който печели битка, преценява много неща още в храма, преди битката. Пълководецът, който губи битка, преценява малко неща предварително. И така, многото преценки водят до победа, а малкото — до поражение. А колко по-страшно е, ако не се правят никакви преценки! Съобразявайки се с това, аз съм в състояние да предвидя кой би могъл да спечели и кой по-скоро ще загуби.“

Директен и дигитален маркетинг е страхотна бизнес книга

Директен и дигитален маркетинг

2. Директен и дигитален маркетинг на здравия разум

Книгата, която е и учебник, неслучайно се превръща в бестселър. Тя не само ни учи какво да направим, как да го направим, а и благодарение на дългогодишни изследвания нагледно представя полезни примери.

„Сертифицираният институт по маркетинг във Великобритания сочи Дрейтън Бърд като “един от петдесетте специалисти в света, които задават посоката на развитие на съвременния маркетинг”. “

Полезни бизнес книги: Изкуството да очароваш

Изкуството да очароваш от Гай Кавазаки

3. Изкуството да очароваш – Гай Кавазаки

И за да сте изкусен търговец/бизнесмен трябва да умеете да очаровате останали, да ги убедите в правотата на думите си, да им продадете нещо, да ги накарате да инвестират.

„С прочитането на тази книга ще се научите да прилагате моя опит на евангелист, предприемач и инвеститор на рисков капитал, за да направите своя Macintosh успешно начинание. Предавам ви своето познание така, че да можете да промените света. За един автор няма по-голямо признание от това да вижда как хората използват книгата му, така че нямам търпение да започнем…“

Три книги са напълно недостатъчни, и с прочита им няма да станете най-добрите в бизнеса, но са един добър старт за изграждането на новата ви бизнес същност. Приятно четене и успешно проспериране!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.