Изваяни мускули или силна имунна система?

Кое привлича повече жените?

06.05.2012

Кое ви прави най-голямо впечатление, когато видите един мъж? Дали е изваяното тяло, чаровна усмивка или секси погледът?!

Кое привлича повече жените: Изваяни мускули или силна имунна система?

Едва ли някога сте предполагали, че има нещо по-силно. Нещо осезаемо от нас, но незабележимо, а именно имунната система. Жените улавят по-естествен начин с телата си сигнали от силния пол за това, дали тялото може да се защитава добре от болести. Това е първична женска реакция. Всяка женска, от всички животински видове, включително и хората, търси здрав и силен „мъжкар”, за да продължи поколението.

Според нови изследвания, тестостеронът е показател за това, кой е най-здрав. Той прави чертите на лицето по-атрактивни и привлекателни за жените. Този хормон засилва защитата на организма и увеличава привлекателността.

Вижте още: Мъжете си падат по мацки на високи токове

И не е изненадващо, че жените намират лицата на мъже с по-високи нива на тестостерон за по-привлекателни, тъй като това е предпоставка за по-мъжествени черти – а коя жена не би си паднала по един истински мачо? (С изключение, разбира се, на жените, които си падат по по-момчешко излъчване).

Учените откриват още, че връзката между тестостерона и привлекателността е най-силна при мъжете, които имат най-ниски нива на кортизол, тъй като този хормон е свързан със стреса, който пък от своя страна оказва неблагоприятни ефекти върху имунната система. Е, вероятно по-ниските му нива допринасят за по-добра имунна функция, а оттам и за по-добър външен вид. Може би, това е начинът на природата да ни предпазва от хора, които са твърде стресирани.

И въпреки всички изследвания, няма обща формула за привлекателност. Всеки избира спътника си по много причини. Колкото и тестостерон да има в организма на един мъж, това не означава, че една жена би го избрала само поради тази причина. Но вероятността да бъде подробно огледан и коментиран от „женските  дружинки„ е доста голяма.

Етикети:

За автора

Списание VIP