Как можем да знаем кога да се откажем?

Въпросът, който вълнува всички ни...

24.04.2016

Всеки един от нас има цели и амбиции, но понякога нещата не стават така, както искаме. Тогава в съзнанието ни изниква и въпросът: „да се откажа ли?“. Може би се питате „Как можем да знаем кога да се откажем?“, но със сигурност отговорите ви са различни във всяка една ситуация. Истината е, че ще си отговорите на този въпрос, когато моментът настъпи. Вселената си знае работата и ще ви даде знак кога трябва да продължите и кога трябва да се откажете – в това бъдете сигурни! От вас се изисква да направите най-доброто, на което сте способни, а животът ще свърши останалото.

Как да разберем кога да се откажем от всичко, което сме започнали?

Никой от известните гурута не е стигнал до световна класа в работата си или в личния си живот без непоколебима решимост да не се отказва. Всички героични постъпки на този свят са извършени от хора, които са отказали да се предадат. Те не са отстъпили, независимо колко лоши, неосъществими и невъзможни са изглеждали обстоятелствата. Въпреки това трябва да знаете, че животът често ни изпраща неочаквани превратности и има други планове за нас.

Вижте още: Пътят към реализирането на мечтите ни

„От горчив опит научих, че някои стихове не се римуват и някои разкази нямат ясно начало, среда и край. Основното в живота е това, че не знаеш, че трябва да се променяш, да грабнеш момента и да му се насладиш максимално, без да знаеш какво ще се случи после. Прелестна неяснота“ – Гилда Раднър

Всички ние жадуваме нещата да се случат така, както ние искаме, но понякога колкото и да се стараем, нещата не се получават. Сякаш някой ни пречи и не позволява на мечтите ни да се сбъднат. Щастието не ни се усмихва, колкото и вяра да имаме.

Как можем да знаем кога да се откажем?

Винаги идва онази точка, в която осъзнаваме, че трябва да променим стратегията си…

Тогава стигате до онази точка, в която вече знаете, че трябва да промените стратегията. Тук не говорим за това, че сте се отказали от мечтите си. Просто знаете, че трябва да изберете друг път или преосмислите нещата, които искате да ви се случат. Трябва да повярвате, че ви очаква нещо още по-добро и че е време да промените курса.

Направете най-доброто, на което сте способни, и после оставете животът да свърши останалото. Не е лесно да се откажеш от желаната цел, но защо да не го направите, ако зад завоя ви чака нещо още по-хубаво?

Източник: Наръчник по величие (2 част) на Робин Шарма

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването