Кога е идеалното време за кафе

09.09.2013

Кога е идеалното време за кафе

Добро утро на всички, които сега се пробуждат и на тези, които в този момент четат статията. Има една дума, за която 80% от хората си мислят веднага след ставане сутрин – кафе!

И въпреки всякакви противоречиви изследвания и твърдения, относно вредите и ползите, това все още е най-употребяваната напитка в света. И наскоро реномираният английски професор и психолог, David Benton, заяви, че чаша кафе на обяд (вместо сутрин) ободрява много повече от порция храна. Това разбира е относително. Всеки от нас има изградени навици относно най-подходящото време за дозата кофеинова напитка и начина и на приготвяне. Някои дори си имат установени традиции, които спазват стриктно години наред.

Кога е идеалното време за кафе

Но в твърденията му може да има и нещо вярно, щом и други изследвания сочат подобни показатели.

Твърди се, дори, че ако искаме да сме бодри и концентрирани цял ден, трябва да пропуснем ранното сутрешно кафе и да го заменим изцяло с една доза по обяд.

Е, колкото и да ни убеждават, едва ли ще се откажем от блаженството денят ни да започне с аромата на прясно приготвено кафе.

Автор: Виолета Петрова
Източник: www.dailymail.co.uk

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.