Когато се сблъскате с изпитание

Запомнете тези 5 неща за трудните моменти в живота си

08.08.2015

„Не можеш да решиш проблем със същото мислене, което го е създало“ – Алберт Айнщайн

Колкото и да ни е неприятно животът невинаги върви по мед и масло. Трудностите са неизбежен аспект на ежедневието и това е за добро. Всяко едно предизвикателство ни прави само по-силни, по-уверени в себе и по-готови да посрещнем успеха.

Когато се сблъскате с изпитание, спомнете си следните 5 неща

1. „Омразата привлича омраза; парите следват пари“

Всичко се свежда до обмяната на енергия. Ако излъчвате силна светлина, ще привлечете към себе си „светли хора“. И следващия път, когато си блъскате главата и се чудите защо този „приятел/ка“ ме предаде – спомнете си тези думи, вие сте привлекли към себе си такива хора.

2. Решете се да нарушите кръга

Ангажирайте се с прекъсването на този порочен кръг, в който се въртите. Вложете всичките си усилия в това. Излезте от кръга, в който не искате да бъдете!

Вижте още: Осмелете се да напуснете зоната си на комфорт

3. Обградете се с хора, които имат здрави връзки

Не съжалявайте, когато връзката ви с любим човек приключи, а се запитайте защо се получи така. Ако обградите себе си с хора, които имат здрави връзки, е много по-вероятно следващата ви любов да е много по-успешна.

4. Бъдете промяната, която искате да видите

Съсредоточете се върху това, което искате и вървете към него с гордо изправена глава. Не чакайте правилните хора, правилното време и място – създайте ги!

Когато се сблъскате с изпитание

Вие избирате по кой път да тръгнете

5. Когато „нещо“ се случва, фокусирайте се върху момента

Не това, което се случва е толкова важно, а начинът по който го възприемате. Не бързайте да реагирате спонтанно на ситуацията, премислете и се фокусирайте върху момента, а не върху самия проблем. След няколко секунди преосмисляне ще сте успокоили страстите и посоката ви на мислене ще тръгне по-скоро в посока „Ами ако това беше просто още „нещо“, което трябва да се случи, за да мога да се развивам?

Вижте още: Защо трябва да мислите позитивно

Не се притеснявайте за това, което се случва или какво ще се случи; просто дишайте и знайте, че всичко, което има значение в този момент е точно сега и е точно там, където е писано да бъде.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.