Кои са най-забавните летища в света

Чак да ви се прииска полетът ви да закъснее

02.08.2015

Висенето по летищата в чакане на полета, обикновено е неприятно изживяване. Неудобни седалки, кофти храна и големи задушни пространства, претъпкани с хора. Но някои летища се стремят да осигурят изключителен комфорт на пътниците, като добавят всякакви развлечения и глезотийки.

Тези летища имат всичко от IMAX кина до голф игрища и басейни на покрива. От пивоварна с жива музика на летище в Мюнхен, до над 1000 игрални автомати на международно летище в Лас Вегас.

Кои са най-забавните летища в света – ще ви се прииска да си изпуснете полета, за да постоите още малко.

1. Летище Changi, Сингапур

Кои са най-забавните летища в света

Летището разполага с двуетажна пеперудена градина с 27-метров водопад, градина с около 40 вида кактуси, както и орхидеени и слънчогледови градини.

Освен прекрасни градини, летището предлага и басейн на покрива, Spa Fish и възможност за нощувка в някой от хотелите, разположени до терминалите. Не без причина често е определяно, като най-доброто летище в света.

2. Летище Schiphol, Амстердам

Amsterdam-Schiphol-Airport

То е домакин на един от клоновете на Riijkmuseum, където можете да откриете холандска музика, литературата и изкуство. На летището се намира и 6XD Theater, където можете да седнете за пет минути да погледате специални ефекти.

И обратно към живота с кислороден бар, където кислородът се влива с лавандула и евкалипт и ви помага да се отпуснете преди полета.

3. Международното летище в Лас Вегас

Las-Vegas'-McCarran-International-Airport

Има около 1300 игрални автомати, разположени на терминали 1 и 2. В Cannon Aviation музей Хауърд У. (на терминал 1), можете да видите колекция от 30 витрини демонстриращи авиационната история на Южна Невада.

4. Международното летище в Дубай

Кои са най-забавните летища в света

Дом е на най-големия безмитен магазин в света, който е разположен на зашеметяващите 5388.377m².  Можете също така да се възползвате от удоволствията в G-Force Gym, където ще намерите басейн, душ и масажи. А за да релаксирате може да се отпуснете в папратовидните Дзен градини.

5. Летището в Цюрих, Швейцария

Zurich-Airport-in-Switzerland

На него можете да наемете спортни мотори, ролери и Nordic walking poles (фитнес ходене със специални щеки), за да проучите района извън летището по време на дълги закъснения между полетите.

Очаквайте и втора част на най-добрите и забавни летища в света. А междувременно, ако се сещате за някое, което ви е направило впечатление пишете ни, за да го включим в списъка.

 

Снимки: http://www.businessinsider.com/

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.