Кои са Ума и Дума?

Какво събра четирима млади, енергични, позитивни и уверени момчета?

04.09.2015

Те са Ума и Дума. През 2012 година, Ангел Иванов, Иван Алексиев, Никола Атанасов и Ясен Цеков (MadBasta, Вантка, Колеца и Fengi) изграждат основите на колектива, в който работят и днес. На 26.05.2013 г. излиза едноименният албум „УМА И ДУМА“.

Какво събра четирима млади, енергични, позитивни и уверени момчета? Запознайте се с Ума и Дума

През последната година, момчетата успешно „заживяха“ в студио за мултимедия, което изградиха заедно с Денислав Генчев. Момчетата са заедно заради любовта към музиката, работата в екип и…

Резултат от общия труд е “АЛГОРИТЪМ”. От 15-ти Юли тази година вторият албум на Ума и Дума е достъпен on-line в няколко музикални сайта. В него текстовете на 17-те песни са дело на Ума и Дума, а инструменталите са създадени от родните бийтмейкъри – Вантка, Tr1ckmusic, Madmatic, Moschino.

Вижте още: За себе си разказва – Даниела Симеонова

В “АЛГОРИТЪМ”, Ирена Златанова е гост-вокал в песните „Хълк Хоугън“, „Черешов Пай“, „Крем Карамел“ и „Sunshine“. Скречовете към песните са дело на DJ EMOTION („Импулс“, „Тихо“), DJ JIJO („Каквото ни харесва“, „Мараня“) и DJ NZYMO („Трудов договор“, „Пряко включване“). Любен Цеков е диктор в „Добро утро“, „Всяко зло за добро“ и „Sunshine“, a Витомир Попов участва в „Мараня“ с изпълнение на тромбон.

Ума и Дума представиха "Алгоритъм"

Снимки: Ангел Кунев

Официалното представяне на албума „АЛГОРИТЪМ“ беше на 12.08.2015 в популярен бар на крайбрежната алея в град Варна. Участие взеха DJ JIJO, DJ NZYMO и Витомир Попов – тромбон, а Ирена Златанова се представи блестящо като гост-вокал и съпровод на пиано на момчетата. Те взривиха публиката с “Тя“ и „Дума на ум“ от първия им албум, 13 песни от втория и 4 сингъла. След като концертът на Ума и Дума приключи, Mad Bear се погрижи за доброто настроение с изпълнение на перкусии, а YA CREW показаха как се танцува на плажа.

Гост автор: Мартина Абрашева

Етикети:

За автора

Списание VIP