Колко вредно е прекаленото стоене?

Инфографика

28.04.2015

Вероятно знаете, че прекомерното стоене в седнало положение е вредно за здравето, но наистина ли знаете защо? Какво причинява застояването пред компютъра, например на тялото ни?

Няколко експерти обединяват сили, за да се създадат полезна и умна инфографика, показваща вредните последици от твърде многото седене на едно място. Добавят и някои съвети, които да ви помогнат да седите по правилен начин.

Инфографика показва колко вредно е прекаленото стоене и дава някои важни съвети за правилния стоеж

Колко вредно е прекаленото стоене?

Източник: lifehack.org

Вредните ефекти на твърде многото седене на едно място са ясни. От органни увреждания до ранна смърт – достатъчно доказателства, да убедят и най-големият мързеливец да се изправи и да се движи повече.

Все пак добрата новина е (както и графиката показва), че има много стъпки, които можем да предприемем, за да противодействаме на негативните ефекти от седналото положение. Седене върху топката за стабилност, а не на стол с облегалка. Безжични слушалки – още един чудесен инструмент за предотвратяване на напрежението във врата. Другите предложения обхващат кратки разходки, практикуване на някои йога пози, раздвижване на тялото.

Вижте още от Здравословно:

– Как да предпазим очите си от взирането в монитора

– Как да преборим пролетната умора

– 6 полезни за очите храни

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.