Компания за 26 милиона долара

Как тези 20-годишни младежи успяват да стигнат до такива величини?

21.11.2013

От най-глупавото приложение до компания за 26 милиона долара

Джон Ароу и няколкото негови състуденти, всички на около двадесет годишна възраст, създават през 2009, приложение наречено HangTime. 99-центовата апликация за iPhone, е определена за най-тъпата такава създавана някога. Какво всъщност прави – изчислява времето за свободно падане на телефона ви и записва резултатите на различни потребители. Така може да се мерите „по глупост“ с другите ползватели на приложението.

Само за няколко месеца става толкова „вирусно“ разпространявано, че някои хора дори изпълняват странни каскади с телефоните, само и само да са на челните места в класацията.

Джон Ароу и негови състуденти стартират по това време компания за мобилни приложения, базирана в Остин, Тексас. Към момента тя е оценена на обща стойност от 26 милиона долара, с 300 служители.

Как тези 20-годишни младежи успяват да стигнат до такива величини?

За да стигнат от „най-глупавото“ приложение до мулти-милионна компания, момчетата са се изправили пред сериозни трудности и са взели доста трудни решения.

След като еуфорията по 1-вото им приложение затихва, те искат да се насочат към нещо по-сериозно, което може да е полезно за хората. Мислят дълго по въпроса и накрая стигат до извода, че по-нуждаеща се от нововъведения сфера, е тази на здравеопазването. Проблема в началото разбира се е свързан с пари. Решават, че не искат да се занимават с рискови инвеститори.

Събират заедно всичките си спестявания и стартират.. След първите им няколко клиенти с комерсиални проекти, те най-накрая получават и възможността да се включат в здравеопазването. Първият им клиент в тази сфера е Greenway Medical. Момчетата създават приложение за записване и съхраняване на медицинска информация.

Към днешна дата имат огромен брой клиенти зад гърба си, като повечето са от типа B2B, но обслужват и големи корпоративни клиенти, като Google, Cisco и Philips.

Ароу и партньорите му се стремят към още по-голямо издигане и заздравяване на компанията Mutual Mobile.

„Нашата цел е да проектираме най-доброто за потребителите“ – Джон Ароу.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.