Конфликтът е възможност да израстнете като личност

Затова не бягайте от конфликтите!

15.05.2015

Конфликтите ни карат да се чувстваме зле, затова всеки бяга от тях. Надяваме се, че проблемите по някакъв начин ще се разрешат сами, но уви не е така. Те са подобни на лоша рана, за която ако не се погрижим започва да гноясва. Така е и с хората.

Конфликтът е възможност да израстнете като личност, затова не бягайте от него

„Конфликтът не е нищо друго, освен възможност за по-голям растеж и по-дълбока вътрешна връзка“ – Робин Шарма.

Всеки конфликт е начин да извлечете добър урок от живота и да израстнете като личност. Също така всеки конфликт е перфектна възможност да изградите още по-близка връзка с ваш клиент или роднина. Само си представете какво ще постигнете ако превърнете недоволството на останалите във възторг? Това е прекрасен начин да се сближите с някой и да му покажете, че сте отговорни за постъпките и делата си.

Вижте още: Никога не спирайте да се борите

Затова не бягайте от конфликтите, а ги приемайте като предизвикателства от живота. Не изпращайте имейли или съобщения ако трябва да говорите с някои, а го направете лице в лице. Усетете емоцията в очите на събеседника си. Лидерството не е просто титла. То означава да намерите баланса между съчувствието и куража.

Макар, че се чувстваме зле, когато не се разбираме с някой, то истината е, че конфликтът е дар, който ни помага да израстнем като личности, като лидери. Приемете го и ценете потенциала, който носи. Приветствайте го и ще видите ползите от него. Ще ви послужи много добре в личното и професионалното развитие. Повярвайте ми.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването