Крайният срок настъпва твърде бързо

Каква е причината?

15.11.2017

Каква е причината даденото ни време за изпълнение на дадена задача никога да не ни достига? Постоянно да бързаме и всеки път да се питаме: „Защо се получи отново така?“ или „Къде сбърках отново?“

Крайният срок настъпва твърде бързо? Каква е причината за това?

Дадена ни е задача, която трябва да свършим навреме – имаме даден период от време, който ни е даден от някого, който очаква нещо от нас. Какво да направим, за да се справим навреме? Независимо, че имаме дълъг период от време за изпълнението на дадена задача, дадено ни например от шефа (ако сме постъпили в длъжност в някоя фирма) или пък сме студент, който има да предаде курсова работа, дипломна работа или нещо изискващо краен срок на свой преподавател – и времето не ни стига.

Каква си мислим, че е причината? Мислите, че причината е твърде краткия период от време, с който разполагате? Не, това не е причината! Причината е друга – неправилно разпределение на времето. Мислейки, че имаме достатъчно време за изпълнението на дадена задача, ние си позволяваме да вършим по-малко работа, отколкото в действителност можем да свършим на ден. Знаейки, че разполагаме с време и мислейки, че то е предостатъчно, за да изпълним дадената задача, ние се изгубваме във времето…

Крайният срок настъпва твърде бързо

Защо никога не ви стига времето?

Какво трябва да направим, за да успеем  какво е необходимо да направим, за да не се залъгваме по този начин и да работим пълноценно и без да се успокояваме с факта, че има твърде много време пред нас? Работейки усилено и без вътрешното успокоение, което ни залъгва, бихме могли да се справяме с всякакви задачи. И то без да ни се налага винаги да бързаме малко преди даденото ни времето да изтече. Трябва да бъдем съсредоточени, прецизни и без да губим и минутка време. Трябва да действаме и да се стремим винаги да даваме най-доброто от себе си. Да бъдем най-добрите и да даваме всичко от себе си, а не просто поради липса на време, да свършим работата си, както и да е – без да сме вложили всички усилия, на които сме способни.

Амбициозни и непоколебими – не бива да губим нито една секунда с времето, което разполагаме, тъй като то няма да се върне! Всичко зависи изцяло и само от нас!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.