Как да разберем дали е настъпил краят?

"Истинската любов ще ни намери там, където най-малко сме очаквали"

22.08.2017

Как да разберем дали е настъпил моментът, в който трябва да се разделим с половинката си? Кога е дошло времето да кажем ,,Край!‘‘? В действителност отговорът на този въпрос не е никак труден. Просто е необходимо да спрем за момент и да си направим равносметка на всичко случващо се около нас.

Как да разберем дали е настъпил краят на връзката ни?

Началото – в началото на всяка една заформяща се връзка, се усещат само хубави емоции. На никой от двамата влюбени не би им минало през ума, че някой ден може да се случи така, че даже да нямат желание да се поздравят, засичайки се някъде на улицата. Но това е само хипотетично. Възможно е и тези двама души да са един за друг и да не се стигне дотам. Но никой не би могъл да знае. Затова преди да е настъпил моментът на хипотетичната раздяла или пък по-добрият вариант – нещо повече от двама души, които се обичат и това да прерасне в нещо още по-красиво и по-истинско.

Развитието на връзката – тук вариантите са само два. Единият е връзката да потръгне и всички събития да се развиват благополучно. Двамата души, встъпили в емоционална и физическа връзка да се чувстват добре заедно и дори с възможност за нещо повече от просто едно съвместно съжителство. Другият вариант е нещата да не вървят добре и да ни се иска по-добро бъдеще относно връзката, в която се намираме в момента. Но как да разберем дали има шанс нещата да се поправят или как да разберем дали вече не сме щастливи и е време да „променим курса на движение“?!

Как да разберем дали е настъпил краят?

Кога да сложим край на връзката си?

Действителността понякога е жестока, но не можем да избягаме – ако видим, че и половинката ни е забелязала нещо нередно и се опитва да заздрави връзката, с каквото може, има шанс за възстановяване на отношенията и тръпката отново. Тогава може да имаме надежда да вярваме, че има още какво да видим в тази връзка и краят все още не е настъпил.

Съществува и друг вариант, но той е най-лошият – ако настъпи момент, в който през ума ни премине следната мисъл ,,Не съм щастлив/а с нея/него!‘‘, това автоматично означава, че непременно е време за „промяна на курса на движение“. След като тази мисъл е минала през ума ни, това означава, че връщане назад няма и това е краят.

Необходимо е много старание и труд, за да може една връзка да просъществува. Ако искаме да сме щастливи и човекът до нас също, трябва да вложим сърце и душа, за да може връзката да просъществува. Но, ако през ума ни минават мисли, които ни подсказват накъде да поемем и усетим, че не сме щастливи и няма какво да направим, време е да останем сами и да продължим по пътя на живота с гордо вдигната глава. Истинската любов ще ни намери там, където най-малко сме очаквали!

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.