Уникално красиви национални паркове част 2

23.03.2014

Уникално красиви национални паркове В първата част на невероятно красивите световни паркове, Ви показахме 6 уникални местенца. Днес отново апелираме – “Да опазим природата” и Ви показваме още 6 прекрасни национални паркове, които ще Ви предизвикат да сложите маратонките и да ги покорите!

Нека да започнем обиколката на 6 уникално красиви национални паркове.

1. Национален парк Какаду, Австралия

Австралия може да бъде дом на някои от най-страшните животни, виждани някога, но техните национални паркове говорят сами по себе си.

2. Нациoнален парк Меркантур, Франция

Разположен в южните Алпи, националният парк Меркантур е идеалното място за каране на ски през зимата и за планински туризъм през лятото!

3. Национален парк Олимпик, Вашингтон

Океана и планините живеят заедно и в хармония в националния парк Олимпик. Началото започва с реки, ливади, планини и бреговата линия и достига до небето.

4. Национален парк Лахема, Естония

Лахема, което в превод означава Земя на гнезда, се намира на северния бряг на Естония. Това е дом както на каменисти, така и пясъчни морски брегове, блата направо от приказни опашки, борови гори и реки, които се движат по красивите варовикови скали.

5. Национален парк Сеораксан, Южна Корея

Националният парк Сеораксан е сравнително нов парк, определен само като такъв от правителството на Южна Корея през 1965 година. Оттогава нататък са създадени пътеки за разходка и множество от походи.

6. Национален парк Уланка, Финландия

Със северното сияние, националният парк Уланка е единствен по рода си.

Разгледайте и първа част на уникално красивите национални паркове –>

Автор: Ивелина Иванова

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.