Красотите на Лихтенщайн

Топ туристически дестинации

11.02.2018

Лихтенщайн е малка държава. Държава джудже, тъй като страната се намира на много малка площ. Граничи с Швейцария на запад и с Австрия на изток. Името на страната идва от управляващата династия на Лихтенщайните.

Лихтенщайн е четвъртата най-малка страна в Европа след Ватикана, Монако и Сан Марино. Официалният език е немски, но основно се говори на алемански диалект.

Както навсякъде по света така и в Лихтенщайн има забележителности, които си струва да се видят.

Топ забележителностите на Лихтенщайн

Замъкът Вадуц се намира в столицата на Лихтенщайн – град Вадуц, откъдето идва и името му. Замъкът се намира на малко възвишение над столицата на Лихтенщайн.

Красотите на Лихтенщайн

Замъкът Вадуц

Катедралата „Св.Флорин“ е неоготическа църква, която е построена през 1873 година. Катедралата е седалище на римокатолическата епархия на Лихтенщайн. Първначално сградата е била само църква, но преди около 20 години получава статус на катедрала.

Лихтенщайн - държавата джудже

Катедралата ,,Св.Флорин“

Върхът Трите сестри е най-известната природна забележителност в Лихтенщайн. Пътеката до върха е маркирана, а в опасните зони има предпазни стоманени въжета. Изкачите ли се на билото на планината при ясно време, ще може да се насладите на красивата гледка отвисоко.

Лихтенщайн е малка държава, но си струва да я посетите и да се насладите на прекрасните гледки, които може да ви предостави тази държава.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.