Креативността в бизнеса

4 вдъхновяващи TED Talks, които трябва да гледате

05.07.2015

Има дни, в които кипим от нови идеи, ентусиазъм и желание да постигнем нещо повече. Но има и такива, в които се чувстваме тотално „забили“. Нищо не ни идва на ум, макар да се мъчим с всички сили да „родим“ някоя гениална идея.

А креативността и иновациите, са двете движещи сили на прогреса в бизнеса и кариерата. Няма ли ги тези две части на уравнението, математиката просто не се получава. Ако чувствате, че сте изгубили творческото си вдъхновение, време е да потърсите помощ от специалистите на TED.

Креативността в бизнеса – 4 вдъхновяващи TED видеа, които трябва да гледате, ако ви липсва творческо вдъхновение

1. Линда Хил: Как да се справим с колективното творчество

Искате да разберете тайната за отключването на творчеството скрито в ежедневната работа? Искате да дадете шанс на всяка идея?

Линда Хил, професор от Харвард и съавтор на „Колективният гений“, е преподавала на някои от най-креативните компании в света, инструменти и тактики, които отключват страхотни идеи.

2. Нади Раджоу: Разрешаването на креативен проблем с екстремни граници

Креативните решения често произтичат от ограничените ресурси и възможности. Нади Раджоу посочва 3 принципа, с които можем да направим повече с по-малко, в следното видео:

3. Еди Обенг: Умен провал за бързо променящ се свят

Реално погледнато има два начина да се провалите в нашия нов свят – да поемете трудна задача, с която не можете да се справите; да правите нещо, което не е правено досега и да го изпълните напълно погрешно.

Вижте още: 10 от най-абсурдните успешни стартъпи

Всъщност вие трябва да бъдете третирани по-добре от хората, които са успели, защото сте представители на така наречения „умен провал“, за който говори Обенг.

4. Том Ужек: Имате болезнен проблем? Първо ми кажете как си правите препечени филийки

Правенето на препечени филийки не звучи, като трудна задача, докато не бъдете помолени да опишете процеса стъпка по стъпка. Ужек обича да ангажира хора и екипи, като ги кара да опишат как правят препечени филийки, защото този процес разкрива неочаквани истини за това как можем да решим най-големите и най-сложните проблеми с прости решения.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.