Кризите съдържат изключителни възможности

15.02.2015

Робин Шарма е автор, който бих препоръчала на всеки. Всяка страница от негова книга съдържа по нещо, върху което със сигурност трябва да се замислим.

В момента вечерното ми четиво е „Лидерът, който нямаше титла“ – съвременна притча за истинския успех в бизнеса и в живота. Посветена е на пробуждането на спящия лидер във всеки от нас, независимо по кои географски ширини живеем и работим, независимо дали сме мениджъри или обикновени работници. Лидер без титла е концепция, която ако бъде прилагана от повече хора, със сигурност има силата да промени света.

„Когато изпаднеш в нокдаун, приятел, не само се отваря друга врата. Тази нова врата всъщност представлява възможност да отидеш на още по-хубаво място от това, където си бил преди да те повалят в нокдаун.“

Кризите съдържат изключителни възможности

Най-силните, най-успелите и най-могъщите хора са станали такива благодарение на несломимия си дух. Падаш, стават, изтупваш се от прахта и пак продължаваш. Трудностите разкриват смелостта във всеки от нас – ако им позволим.

„Ключът не е в това дали ще се изправиш пред предизвикателството. Ти така или иначе ще го направиш. Истинският ключ е как ще постъпиш с трудностите и колко бързо ще се изправиш на крака. А и трябва да разбереш, че ако не си преминал през долината на мрака, достигането на върха ще се окаже празна победа.“

Проблемът не е в това, че срещаме трудности, а в това че не намираме сили да се изправим пред тях. Човекът сякаш е устроен така, че да търси все най-лесния път. По-добре ни се вижда да заобиколим трудностите, отколкото да се изправим пред тях. Но успехът се крие това да овладеем трудните времена и да ги използваме в своя полза.

„Никога не бихме могли да се научим да бъдем храбри и търпеливи, ако в света имаше само радост. – Хелън Келър“

Прочетете още от „Психология“:
Търсете най-доброто в хората
Преосмисляйте стари решения
Гледайте позитивно на живота

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.