Кулинарно преживяване с нисък бюджет

Мисията възможна

26.02.2018

Знаете, че имате пълен контрол над съставките, подготовката и процеса на готвене, когато приготвяте храна у дома. Това е най-сигурният вариант, че ядете нещо домашно и истинско. Обаче понякога на всички ни се иска да излезем да хапнем навън, да облечем новите си дрехи, да се понагласим и да прекараме една приятна вечер в приятна компания и с хубава храна.

Има толкова много възможности за ресторанти, които могат да задоволят и най-претенциозния вкус. След като се настаните на избраното място, което изглежда добре и има добри отзиви, как ще получите най-доброто от този ресторант?

Кулинарно преживяване с нисък бюджет – мисия добра храна и страхотно преживяване

1.. Ако искате маса за двама, резервирайте за трима

Всеки квадратен метър в ресторанта означава пари. Така, че всяко място се оползотворява максимално. Ако искате да се чувствате по-комфортно, резервирайте маса за +1 човек, за да сте сигурни, че ще има достатъчно място.

2.. Потърсете първите два индикатора на добрия ресторант

Първият индикатор на добрия ресторант са тоалетните, колкото и странно да звучи. Това местенце ще ви даде добър показател не само за чистотата на цялото място, но и за вниманието към детайлите. Ако видите мръсна тоалетна, със сигурност и кухнята не е в по-добро състояние.

Следващият показател за класно място е видът хляб и масло или други безплатни предястия, които предлагат. Ако ви предложат комплимент хлебче с маслинова паста например и хлябът е твърд и престоял, едва ли това, което ще донесат, като храна по-късно ще бъде много впечатляващо.

3.. Ефектът на примамката

Всеки бизнес си има своите трикове, ресторантьорският не е изключение. Как бихте разбрали дали мястото е добро? Може би ще погледнете предлаганите вина във винения лист? И ако имат само такива в ценови диапазон 12-20 лева, едва ли ще се впечатлите. Но ако листът започва с вина на цени от 45 – 55 лева и някъде измежду тях няколко по-евтини варианти, ще имате друго мнение за мястото, нали? И въпреки това ще имате усещането, че сте получили много добро вино дори, ако сте поръчали от по-евтиното.

4.. Избягвайте леда в напитките 

Машините за лед не се почистват редовно. Това води до бум на бактерии, които ‘доплуват’ в напитката ви. Шест от десет ресторанта са с повече бактерии в леда, отколкото в тоалетната вода. Ужасно, нали?! 

5.. Пойскате да ви направят дресинг по желание 

Никой добър ресторант няма да ви откаже опцията да предостави отделно към салатата ви дресинг по желание. Предпочитайте този вариант, тъй като тези, които слагат на всички салати обикновено са приготвени с не толкова здравословни продукти (като преработени масла). Пойскате семпъл дресинг от зехтин, малко балсамов оцет и вино, така винаги ще се сигурни, че получавате нещо прясно приготвено.

Всеки обича добрата храна и винаги е страхотно да се види как истинските готвачи могат да измислят страхотни неща  с помощта на прости съставки. Бъдете критични, искайте най-доброто и получавайте най-доброто без да се охарчвате!

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.