Курс по спортно и скално катерене

Варна април 2015

24.03.2015

След дългата зима, прекарана в затворени топли помещения, е време да се заредим с малко свежо пролетно настроение. А какво по-хубаво зареждане от спортуването в непринудена обстановка с любители и професионалисти по спортно и скално катерене.

През месец април, спортен клуб „Чудните скали“ организира новия си пролетен курс по спортно и скално катерене към „Българската Федерация по Катерене и Алпинизъм“. Подходящ е за всички любители и начинаещи, обичащи заниманията на открито и спокойствието сред природата.

Курс по спортно и скално катерене – спортен клуб „Чудните скали“ (промо код #SpisanieVIP за 10% отстъпка135 лева)

В програмата са предвидени часове теория и практика. Практиката ще се проведе на изкуствената
стена в Плувния комплекс на стадион “Юрий Гагарин” и на скали. Ще имате възможност да опитате нещо различно – посещение на интересни пещери и нощувка на палатки и спални чували.

Стената за катерене е съоръжение, което комбинира възможностите да се практикуват най-различни стилове на катерене при максимална безопасност и отговаряща на стандартите за сигурност. Предоставя се възможност за разнообразни тренировъчни програми, подбрани от професионални инструктори в зависимост от индивидуалните възможности.

Курс по спортно и скално катерене

Снимка: „Чудните скали“

Скалите, които ще се посетят са най-разнообразни и максимално обезопасени. Намират се в околностите на град Шумен, Разделна, Чудните скали, Русе, Велико Търново и много други. Очакват Ви истински приключения сред диви места, уникални природни и исторически забележителности.

За най-големите ентусиасти са предвидени специални предизвикателства с много адреналин – нощно катерене, махало и тролей. Необходимата екипировка е осигурена от клуба. Успешно завършилите курса получават сертификат от БФКА.

Началото на курса е 31 март 2015 г. от 19:30 ч., продължителността два месеца. Мястото е сградата на бившия “Плувен комплекс “Юрий Гагарин”, а инструктор – Аспарух Вълчев, сертифициран към БФКА, с над 25 проведени курса и множество обучения по катерене.

Курс по спортно и скално катерене

Снимка: „Чудните скали“

Комбинират се теоретични и практически занимания. Част от практиката се провежда на скали, като ще има възможност за нощувка на палатки или хижа.

Повече информация може да получите на: 0888 888 006, 0894 53 54 63 Аспарух Вълчев; 0883 352 731 Георги Антонов.

На 28.03 от 12:00 до 22:00 ч. спортен клуб „Чудните скали“ организира „Ден на отворените врати“ на изкуствената стена в сградата на бившия плувен комплекс „Юрий Гагарин“. Ще имате възможност безплатно да се докоснете до един вълнуващ спорт – катеренето, както и да се запознаете с нови и интересни хора.

Спортен клуб “Чудните скали” и списание VIP предоставят промо код за 10% отстъпка 135 лева от курса по катерене. За да се възползвате от намалението, използвайте кода #SpisanieVIP. За повече информация може да пишете на chudniteskali@abv.bg.

Курс по спортно и скално катерене

Снимка: „Чудните скали“