Кутия, пълна с целувки

Оценявайте това, което имате

19.06.2017

Много често сме толкова напрегнати от ежедневието си, че дори и изразът на внимание и любов от най-близките ни може да ни раздразни. И в крайна сметка, жестоко съжаляваме за изречени думи, които са се изстреляли, като куршуми към сърцата на любимите ни същества.

Опитайте се да оставите всички тревоги зад вратата на дома си. Оценявайте това, което имате и не пропускайте малките и ценни радости в живота.

Кутия, пълна с целувки

„Един мъж наказал 3-годишната си дъщеря, задето унищожила ролка златиста хартия. Парите не стигали и мъжът много се ядосал, когато детето се опитало да украси с нея една кутия и да я сложи под коледната елха. На следващата сутрин обаче малкото момиче му занесло кутията и му казало, че това е подарък за него.

Мъжът се засрамил от гнева си предишната вечер. Той обаче избухнал отново, когато видял, че кутията е празна.

– Не знаеш ли, че когато правиш подарък, вътре трябва да има нещо?

Малкото дете го погледнало с насълзени очи и промълвило:

– Но тя не е празна, татко. Аз сложих вътре целувки. Всички са за теб.

Бащата бил съкрушен. Той прегърнал детето си и го помолил за прошка. Не след дълго момиченцето починало при катастрофа.

Оттогава бащата държал златната кутия до леглото си и дълги години всеки път, когато бил отчаян, отварял кутията и вземал една от целувките, сложени там от детето му.“

Всеки от нас притежава по една златна кутия с целувки, подарена му от децата, семейството и приятелите му. На този свят няма по-ценна собственост от нея.

 

Из ‘Скритият дар – 101 притки за истински ценното в живота’

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.