Къде живеят най-щастливите млади хора

Класация

18.09.2014

Чрез поредица от разнообразни материали, Списание VIP се стреми да покаже и докаже, че успехът зависи само от нас самите и нагласата, която имаме за живота. В рубриката „Аз мога в България“ разказваме историите на вече успели в България наши сънародници, за да се уверим, че дори и в една малка и икономическа нестабилна страна могат да се реализират поставени цели.

За жалост обаче е факт задълбочаващата се деградация на обществото и масовата немотивираност и неначетеност на младото поколение. И за добро или лошо, родителите, които имат възможности изпращат децата си да учат в някоя по-просперираща страна.

Къде живеят най-щастливите млади хора – страните предлагащи най-добри условия за развитие и добър живот

Съвместно изследване на Центъра за стратегически и международни изследвания, Международната младежка фондация и Hilton Worldwide, изготвя статистика, според която класира държавите с най-щастливите представители на младото поколение. Проучването обхваща 30 страни, които са сравнени на базата на подбрани критерии.

Представените страни не са сред топ световните икономики, но са изпъкнали с резултатите при изследването:

Къде живеят най-щастливите млади хора

Класация на това, къде живеят най-щастливите млади хора

Класацията оглавява Австралия, следвана от Швеция и Южна Корея. В тези държави се залага силно на политика за младите. Докато много страни, в частност България, социалната политика разглежда масово проблемите на безработните, пенсионерите и активно работещите хора. Не е осъзната огромната нужда да се обръща специално внимание на подрастващите, а трябва. Все пак те са бъдещото на обществото. Образователната система в страната ни е в критична ситуация, но никой от управляващите не предприема сериозни мерки.

Една хубава инициатива, в която Варна взе участие, е „Младежка столица на Европа“. Морската ни столица е вече сред финалистите, надяваме се и да спечели. Благодарение на кандидатурата, управниците в града се раздвижиха и започнаха да се организират различен тип мероприятия, за насърчаване на развитието на младите хора.

Вижте още: Как да разберете потенциала на живота си

Но да се върнем към изследването. Анализаторите ясно заявяват: “Младежки ориентираните общества са по-склонни да растат и да се развиват, докато рисковете от изключване на тази група включват забавен растеж, престъпност и безредици.”

По-просто казано, ако младите хора са щастливи, обществото естествено расте и просперира. Има фрапантни изненади в класацията – Виетнам, дори и класифициран, като държава с по-нисък среден доход, е включен в топ петнадесет. Това е единствената страна, принадлежаща към по-нисък среден доход, която е част от най-добрите в списъка.

Изследователите са използвали общо 40 показатели, по които са класирали държавите – здраве, гражданско участие, образование, икономическа възможност, информационни и комуникационни технологии (ИКТ), както и безопасността и сигурността сред младите хора по цялото земно кълбо.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.