Лесно ли се разсейвате?

Един от тях ли сте?

10.07.2015

Според една скорошна статия, на която попаднах, хората, които се разсейват лесно всъщност са гениални творци. За съжаление обаче е лесно разсеяният човек да не стигне до никъде. Този тип хора са изправени пред множество предизвикателства в резултат на неспособността си да се съсредоточат върху едно нещо.

Лесно ли се разсейвате? – прочетете следващите терзания, които само хора, които лесно се разсейват ще разберат

1. Трябва да прочетат едно изречение поне 5 пъти, за да вникнат в смисъла му

Това са хора, които са толкова разсеяни, мислят за 100 неща и в крайна сметка дори не могат да прочетат концентрирано едно изречение до края и да го осмислят.

2. Не могат да учат/четат и да слушат музика едновременно

Обикновено толкова се концентрират върху разсейващите звуци на музиката, че като цяло забравят да четат…

Лесно ли се разсейвате?

Снимка: picdn.net

3. Често се случва да имат поне 3-4 проекта започнати и недовършени

Недовършените проекти на хората, често говорят колко разсеяни и неорганизирани са. Това е може би един от най-явните знаци, че даденият човек е от типа на лесно разсейващите се.

4.  Те се разсейват от всичко дори и в магазина за хранителни стоки

Ходенето до магазина за нещо определено е най-лошият кошмар за този тип хора. Влизат супер концентрирани и знаещи какво търсят, докато не чуят някоя любима песен и тотално забравят за какво въобще да отишли до магазина…

Вижте още: Защо обичаме все да отлагаме

5. Не могат да разкажат една история без да започнат друга по средата

Тези хора просто не могат да разкажат една-единствена история от край до край. Тъкмо започнат концентрирано и целенасочено към края на дадената случка и в един момент се сещат за нещо друго, обвързано с нея и краят започва да се губи…

След като прочетохте следните явни признаци на хората, които се разсейват изключително лесно, разбрахте ли дали сте от тях или не?

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.