LG двустранен телевизор

Ново поколение OLED дисплеи

06.09.2015

Всяка година производителите изкарват на пазара чисто нови видове смарт телевизори в IFA. Някои модели тотално преобръщат представите за телевизор, но тази година LG надмина себе си, като буквално “раздвоява образа”.

Двустранният 111-инчов дисплей се състои от три 65-инчови Ultra HD OLED дисплеи и позволява на зрителите да гледат две различни страни на телевизора едновременно.

LG двустранен телевизор, който преобръща представите за гледане на телевизия

В допълнение към масивния 111-инчов дисплей, компанията също показа с 55-инчов вариант на двустранния си телевизор, който се слави с дебелина едва 5,3 мм.

Всичко звучи супер, но като се замислим – как въобще потребителите ще могат да се възползват от тези дисплеи? Дали навлизаме в ера, когато телевизорите ще стоят на пиедестал по средата на стаята? Едва ли…поне засега дисплеите са само прототипи и не се знае точно как ще са полезни за хората в бъдеще.

LG двустранен телевизор

Дисплеите са по-скоро “фукане” от страна на LG. Корейците искат да покажат и докажат на света на какво са способни. OLED екраните за в бъдеще определено ще продължават да разчупват познатите стереотипи.

Вижте още: WalkCar – устройство за електрическа мобилност

LG също показаха е недалечното минало нещо, което наричат OLED дисплей тип “тапет” (визуализиран по-рано тази година). Технологията предлага 55-инчов дисплей и дебелина под 1 мм. Освен тънкостта на дисплея, друга функция, която отличава технологията е, че телевизорът може лесно да бъде сложен и махнат от стени с магнитен носител. Но това не е всичко, този тип дисплей може и да си го сгънете, като плакат.

Трудно ми е да си представя до къде са способни да стигнат технологиите, но определено няма да скучаем от към иновации в следващите десетилетия.

 

Снимки: mashable.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.