LG гъвкав телевизор ще ни радва през 2017-та

След гъвкавия смартфон, от компанията обявяват нова иновация

12.07.2014

Иновациите далеч надминават въображението на потребителите. Какво ли не измислят вече технологичните компании, за да бъдат лидери на пазара. Съвсем скоро пренасянето на телевизор ще е толкова лесно, колкото сгъване и разгъване на хартиен плакат.

LG гъвкав телевизор, който можете да навиете, като плакат

Производителят на електроника LG, повдига завесата над новия си проект за супер тънкия, гъвкав и голям екран на телевизор, който се очаква да бъде пуснат 2017 година.

Гъвкавите дисплеи не за първи път се използват от компанията, като преди известно време беше обявен и новият телефон с подобна технология на дисплея.

Комплектът, който може да бъде навит на руло, ще въведе изцяло нова революция в транспортирането на техника. В наши дни, телевизорите се пренасят с помощта на специализирани камиони за целта, тъй като са големи и лесно чупливи. Това увеличава и цената им, понеже не могат да бъдат изпратени по обикновена поща с ниски разходи.

LG гъвкав телевизор ще ни радва през 2017-та

Телевизор с гъвкав екран от LG

Един от разработваните дисплеи е и прозрачен. И отново това не е първият подобен дисплей на LG, но за първи път достигат до впечатляващите 30% пропускливост, което е стъпка нагоре с цели 10%, спрямо предишни опити, базирани на LCD технологиите. Това означава, че потребителите ще могат ясно да виждат предмети зад екрана, което може да бъде полезно в някои ситуации.

Вижте още: LG: Ерата на гъвкавите телефони

С новите технологии, от LG са убедени, че ще могат да произвеждат 60 инчови 4K телевизори, които ще са едновременно гъвкави и прозрачни, от 2017 година.

Очакваме и още нови и интересни предложения от технологичните гиганти, които да продължават да правят живота ни по-лесен и приятен.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.