Лидерството, като начин за усъвършенстване

Лидерството е начин за усъвършенстване, защото лидерите непрекъснато се учат

02.04.2017

Има една реклама в Западния свят, която гласи “Read to lead”. За да умеете да бъдете водачи, трябва да сте наясно с традициите в лидерството, както и с новите разбирания за начина, по който е необходимо да се ръководят хора.

Някои обичат да казват, че определени хора се „раждат водачи“. Но съвременните лидери са много повече от професионалисти и специалисти в съответните области.

Вижте още: Какво да очакват лидерите през 2017-та

Те умеят да предусещат „настроенията“ на политическия или икономически хоризонт.

Подобни лидери са наясно със съвременните предизвикателства в своите сфери, като притежават най-добрите показатели от така модерния напоследък вид интелигентност, наречен емоционална устойчивост и адаптивност.

Лидерството е начин за усъвършенстване, защото лидерите непрекъснато се учат

Те приобщават към своите идеи нови хора, опитвайки се да извлекат максималното от своите последователи и партньори. Съвременните водачи владеят редица техники, които са постигнати по време на тяхното издигане в социалния, професионалния или спортен живот.

Най-голямата грешка и опасност, която грози лидерите, е тяхното задоволство от вече постигнатите успехи.

Неслучайно, съвременните лидери са доста наясно с ученията, които са управлявали древните империи, като Япония и Китай например.

Лидерството, като начин за усъвършенстване

Съвременните лидери са доста наясно с ученията

Професионалистите обичат да се приемат и като модерни самураи, които са готови да превъзмогнат различните трудности, но най-вече собствените си слабости, за да постигнат успех или тяхната компания да печели повече.

Някои споделят, че в „бизнеса няма истински приятели, а само вечни интереси“. Но никой не се опитва да „напредва с лакти“, особено в нашия 21 век. В нашия свят, все повече започва да се говори за коректността в отношенията, както между отделните компании, така и в професионалната сфера. Лидерите са всичко друго, но не и самозвани диктатори, решили да подчинят всичко на своята воля.

Лидерството задължава водачите да бъдат по-добри от своите последователи, носейки определени личностни и професионални качества, превръщайки ги в повече от обикновен пример на подражание.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването