Лидерството започва от вкъщи

Парите не са най-важната форма на богатство

11.08.2015

Истинското лидерство започва от вкъщи. Семейството е най-важната организация, която има нужда да бъде управлявана, обичана, почитана и издигана, ако се стремите към онзи позитивен и възвишен живот, за който всички мечтаят. Най-възвишените моменти в живота са онези моменти, които споделяте с любимите си хора. Хората, които са винаги до вас в добро и в лошо.

Лидерството започва от вкъщи

Аз все още не съм баща, но прочетох много силна статия от Робин Шарма в „Наръчник по величие – 2 част“. Статията се казва „Гордейте се, че сте родители“, а в нея Шарма разказва колко горд родител е.

Определено парите не са най-важната форма на богатство в живота. Най-важното нещо е семейството ни. Те са хората, за които си струва да живеем и да умрем. Те са хората, които се нуждаят от нашата обич и подкрепа. Те са хората, които ще застанат винаги зад нас. А вие доколко се гордеете с родителите, братята и сестрите си? Доколко се гордеете с децата си, ако имате такива? Те ли са основният ви приоритет в живота? Моите определено са. За мен най-важното нещо в живота са семейството и приятелите ми. Бих направил всичко за тях, дори да не го показвам толкова очевадни пред тях. Такъв съм си..

Истинското лидерство започва от вкъщи

Ценете семейството си!

Едно трябва да разберете като родители, деца, братя и сестри: трябва да прекарвате ползотворно свободното си време със семейството ви. Всичко, от което се нуждае вашето семейство е времето, което прекарвате с тях. Нито подаръците, играчките и видеоигрите могат да заменят ценното време, което им отделяте. Богатите хора имат всичко, но повечето от тях всъщност споделят, че нямат нищо. Това е така, защото са пропуснали най-важното нещо в живота – пропуснали са детството на децата си. Не бъдете като тях. Бъдете различни. Парите не са всичко на този свят. Истина е!

Вижте още: Всичко в живота е въпрос на баланс

Затова днес обичайте близките си и им обърнете нужното внимание. Ценете ги. Обичайте ги. Кажете им всички онези неща, които не сте имали куража да им кажете преди. Никога няма да съжалявате, че сте им показали колко много ги обичате и се гордеете с тях. Никога! Защото най-важното нещо в живота е семейството.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването