Лондон – световната столица на разводите

Статистика

21.10.2014

Когато прочета за столица на разводите, в ума ми изниква Лас Вегас. А всъщност градът на греха е първенец по най-много сватби. Да обаче един доста голям процент от сключените там бракове са от типа „каквото стане във Вегас, си остава във Вегас“.

Но да се върна на темата как британската столица си спечели още едно световно отличие.

Лондон – световната столица на разводите

Цялата тази суета около отличието се засилва от една скорошна бракоразводна драма. Малайзийска кралица на красотата и съпругът ú делят солидни суми при делото си за прекратяване на брака.

Вижте още: Как парола променя живота на един човек

И не само тази двойка е подпомогнала за спечелването на негласно връчения приз. Хиляди богати китайци, руснаци, американци и европейци, много от които работят в лондонския финансов район или имат собствен имот във Великобритания, сега завършват своите бракове пред един и същ английски съдия.

Лондон - световната столица на разводите

Дали дъждовното време не е част от причината за многото разводи?

„Англия е станала много привлекателна за жените по-специално, тъй като дивидентите тук са значително по-високи, отколкото навсякъде другаде по света“, казва Сандра Дейвис, ръководител на отдела за семейното право в Mishcon de Reya.

Делата на богаташите са направили адвокатите им не по-малко богати от своите клиенти. По делото на малайзийската кралица на красотата, което споменахме по-горе, са работили само топ адвокати. Те успяват да убедят съда, че красавицата е живяла в имение (стойност – £ 30 милиона, заобиколен от 1000 акра (405 хектара) парк), извън Лондон, достатъчно дълго за да може да проведе бракоразводното си дело в Англия.

Вижте още: Лондон – столицата на “селфитата”

Случаят може да постави рекорд за най-голяма стойност на придобивките след развода. Колосалната сума е пряко повлияна от продължителността на брака, близо 40 години. В момента рекордът се държи от руския олигарх Борис Березовски, който изплаща до £ 220 милиона на бившата си съпруга Галина Бешарова, през 2011 година.

Но какво прави Англия толкова атрактивна за разводи?

„Краткият отговор е пари“, казва Елизабет Хикс, партньор в адвокатска кантора Irwin Mitchell

 

Източник: businessinsider

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.