Лошото време влияе ли на нашето настроение

Вижте защо

11.01.2018

Макар, че тази зима е доста благосклонна към нас, все пак ни липсват хубавите и слънчеви летни дни. Може би липсата на витамин Д (“слънчевият витамин”), който е до някъде отговорен за доброто ни настроение, е причината. Но фактите са си факти – слънчевите сезони повлияват доста по-добре настроението ни.

Лошото време влияе ли на нашето настроение?

Вижте защо:

Хубавото и слънчево време – когато навън времето е хубаво, слънчево и приветливо, това влияе по някакъв начин и на нашето настроение. Дори и да няма конкретна причина заради нашето хубаво и приповдигнато настроение, слънцето може да свърши тази задача. Само да погледнем през прозореца или просто да повдигнем глава нагоре и видим слънцето и усетим топлината му, нещо в нас ни кара да се усмихнем.

Лошото време влияе ли на нашето настроение

Хубавото време ни влияе положително

Лошото и мрачно време – когато навън вали и усещаме студа, когато вървим по улицата и нещо в нас ни кара да си мечтаем за хубаво и слънчево време, а не за студа, който ни сполита. Дори и да имаме повод да се усмихваме, лошото време сякаш ни потиска и не ни позволява да се насладим напълно на нашето щастие.

Различните предпочитания – някои хора не се влияят от лошото време и въпреки него се радват на всичко заобикалящо ги. Други пък се надяват да се появи слънцето и да подобри настроението им.

Независимо всичко, трябва да се радваме на живота и да не позволяваме странични причини да влияят върху нас и всичко случващо се около нас.

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг" в Русенския университет ,,Ангел Кънчев". Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата". Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.