Любов към смеха – сериалът Новите съседи

Защото това е едно от нещата, които най-много обичам

27.02.2018

Да, сериалите са нещо, което всички сме гледали колкото и да стана модерно да отричаме телевизията. Разни хора – разни сериали. Едни харесват индийските, но за мен лично са прекалено бавни – признавам си първият индийски сериал го гледах най-вече заради дрехите, танците и цялата култура, която представят. Други харесват турските, трети гледат София ден и нощ и аз го гледах първата година и половина после ми стана, като Дързост и красота – безкрайно. Като бях малка обожавах теленовалите на Telecinco, като поотраснах започнах да ценя ретро саркомите, като Гувернантката и Приятели. И в този океан от безкрайно много и най-разнообразни сериали, като скъпоценен камък изпъква испанският комедиен сериал “Новите съседи”. Първото нещо което трябва да се отбележи е, че този сериал излиза през 2007 година, има 11 сезона и въпреки че са минали толкова много години продължава да има многобройни фенове ето защо:

Любов към смеха – сериалът Новите съседи

Хуморът на ежедневието

В общи линии това, което преживяват екранните образи са все неща, които и ние сме изживеели в битовизма си. Нарастващите сметки, безработицата, гледането на малки деца и болни родители – ежедневието в пълния му блясък. Не липсват и данъчните и кредитните задължения. Та всичко, което обикновено псуваме на ум, а понякога и на глас, е представено в сериала.

Истинските взаимоотношения

Сблъсъкът на характери е едно от нещата, които най-много ми харесват в сериала. И то наистина силни и доста смешни характери. Най-важното е, че за тези 11 години откакто го излъчват, те градират и се променят, но не се отклоняват драстично от първоначалния си образ. Енрике си остава все така идеалист и мечтател, но неразбран от другите, макар и вече с по-твърд характер. Развитието на героите променя и техните взаимоотношения. Макар и испански, този сериал не ни показва безпроблемна и захаросана любов. Напротив двойките в сериала преминават през всякакви етапи – къде случващи се в ежедневието, къде не съвсем. И от персонажите и силата на техните чувства зависи дали ще успеят да запазят своята връзка. Същото важи за връзката родители-деца, братя и сестри и приятелствата.

Голяма доза от хумора в сериала зависи именно от това как коренно противоположни характери попадат в много смахнати ситуации.

Сериал на действието

Определено това е сериал, в който има повече действия дори и от някой екшън. Тавани падат, коли се преследват, каруци с цигани се взривят и това е само една малка част. Сбиванията, скубене на коси и раздаване на юмруци присъстват в почти всеки епизод.сериалът Новите съседи

Няма теми табу

В сериала няма неща, които да не са показани, напротив той даже много обича различните. Джендари, транссексуални, асексуални, наркомани, проститутки всички присъстват и то по много. Наред това сериалът представя и важни проблеми, но по хумористичен начин, като емиграцията и световната икономическа криза.

Пристрастяваш се

Да, това може би е главното нещо – новите съседи действат пристрастяващо. Може би заради многото сезони, но героите се разгръщат в целия си потенциал и това дава възможност да ги опознаеш във всички сфери на техния професионален и личен живот. И някак си ти стават свои. Примерно Амодор толкова си го познаваш, че дори без да каже нещо вече си се засмял. Нишката на действието се развива плавно няма неочаквано натрапване на нови сюжетни линии и герои. Напротив дава се възможност от предишния сезон или чрез предишни персонажи публиката да свикне с тях. Личи че този сериал е правен с любов, затова и публиката го обича.

Гост автор: Гергана Георгиева

Етикети:

За автора

Списание VIP