Любов, приятелство, доверие…

Притча

04.04.2017

В живота често се налага да се справяме с множество предизвикателства и разочарования. Но винаги има поне по една сламка, за която да се хванем и да заплуваме отново спокойно по течението на океана, наречен живот.

Но за да плаваме гладко трябва да живеем добре с другите – да се обичаме, да си вярваме, да имаме верни приятели, на които можем да разчитаме.

Ако сте намерили любовта пазете я; ако сте намерили истински приятели, задръжте ги; ако сте спечелили нечие доверие, не го губете.

Любов, приятелство, доверие… – загубиш ли някое от тях, губиш част от живота си

Имало едно време трима верни и неразделни другари. Казвали се Любов, Приятелство и Доверие…

Когато били тримата заедно, всичко било прекрасно.

И така било, докато не се наложило един ден Любовта да замине по работа. Нямало как, дългът я зовял. Но преди да се раздели с приятелите си, тя ги уверила:

– Когато ви домъчнее много за мен, потърсете ме, аз няма да съм чак толкова далече. Там където видите някоя двойка да се гледа с желание и копнеж в очите, знайте, че там ще съм и аз – рекла Любовта и тръгнала…

– Е щом е така, добре ще е и аз да поема към моите задължения – казало след малко Приятелството на Доверието. – Но ти не се притеснявай, когато имаш нужда от мен, лесно ще ме намериш. Там където видиш двама човека, които и в плача, и в смеха си са заедно, знай че с тях съм и аз…

Доверието отворило уста и понечило да каже нещо на сбогуване, но… Приятелството вече си било тръгнало, без да чуе последните думи на другаря си. И заминало надалече…

Тогава Доверието, останало съвсем само, тихичко прошепнало сякаш повече на себе си:

– Мен веднъж загубите ли ме, повече не можете да ме намерите.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.