Любовта и хората около нея

Когато не ни е страх от нищо, защото знаем, че нашият любим няма да пусне ръката ни...

19.11.2017

Любовта е силата, която задвижва света и кара всичко да се случва по прекрасен и необясним понякога начин. Всички ние искаме да обичаме и да сме обичани. Всеки един човек на тази планета се нуждае от любов. Всеки изпитва тази нужда да се чувства обичан и желан, и то не от кой да е, а от най-любимия… Този човек, който ни дава криле, дава ни сили да продължаваме напред, независимо какво ще се случи.

Няколко съвета за любовта и хората около нея

Човек, който все още не е намерил половинката си – има много такива хора. Хора, които все още не са намерили човека за себе си. Не са намерили точния човек, който да ги допълва като личност. Този период, в който сме сами е най-тежкият от всичко друго. Когато сме сами, а сме готови и способни да дадем толкова много любов, но все не намираме човека за нас. Това е един дълъг път, който понякога ни се струва, че никога няма да свърши и любовта няма да почука и на нашата врата. И понякога от това дълго чакане, и виждайки, че човекът за нас не се появява, лека – полека започваме да се отчайваме и дори може да започнем да мислим, че такъв човек не съществува. Но това не е така. Трябва да имаме търпение и да не спираме да вярваме в любовта. И друго важно нещо е да не спираме да търсим. Не бива да се оставяме по течението. Някои хора биха казали нещо от рода: “Той/тя ще се появи!”, но истината е, че трябва да търсим упорито. Човекът за нас няма да позвъни на вратата у дома и да ни каже: “Аз съм правилният човек за теб!”. Не! Ние трябва да излезем от вкъщи и да търсим, без да спираме и без да се отказваме. Само така ще срещнем любовта и в накрая на краищата ще видим, че всичкото това чакане и търсене си е струвало.

Любовта и хората около нея

Любовта е навсякъде

Човек, който вече е намерил половинката за себе си – щастливците, които вече са имали късмета да намерят човека за себе си – правилният, истинският. Те вече имат всичко. Когато сме намерили човека за себе си и сме усетили, че това наистина е Любовта, за която сме мечтали, ние вече сме постигнали всичко. Да, разбира се, има още много други неща, които човек трябва да постигне и да работи върху себе си всяка една минута, да се развива и т.н., но истината е, че имайки човек до себе си, ние сме постигнали всичко. Но това е така наистина, само ако и човека отсреща е избрал нас и вижда в наше лице – този, с който иска да прекара живота си. Ето тогава, когато и двамата влюбени виждат, че нещата се получават и вървят ръка за ръка през хубави и трудни моменти заедно, без да се изплашат от трудностите по пътя, за тази Любов говоря аз.

Когато не ни е страх от нищо, защото знаем, че нашият любим няма да пусне ръката ни дори за миг, каквото и да стане, каквото и да се изпречи на пътя ни. Тогава знаем, че сме наистина обичани. И това можем да наречем истинска любов…

Етикети:

За автора

Теодора Тенев

Казвам се Теодора Тенев, на 27 години. Завършила съм специалност ,,Маркетинг” в Русенския университет ,,Ангел Кънчев”. Обичам да чета и пиша и това са едни от любимите ми занимания, които ме правят истински щастлива. Освен да пиша статии, до момента съм написала и книга, която се казва ,,Игрите на съдбата”. Искам да се развивам в насока, която да може да ми позволи да пиша за неща, които ме вълнуват и искам да се докосна до хората чрез текстовете, които пиша.