Luna – умното легло

Технологиите превземат и мястото ни за спане

23.07.2015

“Умните неща” вече тотално превзеха живота и ежедневието ни. Буквално всяко ъгълче на дома, колата и офисът е обхванато от супер функциите на някоя модерна джаджа.

Изключение не прави и спалнята. Стартъп, наречен Luna придава “умни характеристики” дори на обикновения матрак.

Luna – умното легло или по-скоро покритие за матрак

Luna представлява покритие за матрак, което регулира температурата,  следи съня и предава данните на устройство. Така ще можете да сте сигурни, че си почивате при най-добрите условия и сънят ви е пълноценен и здравословен.

Вижте още: FoodKeeper, показва колко прясна е храната ни

Проектът Luna вече е събрал над 1.3 милиона долара от частни инвеститори, но стартира и краудфъндинг кампания. Като основателите казват, че тази кампания не е толкова за набиране на средства, колкото за осъществяване на контакт с потенциални клиенти. И най-вече начин да се събере предварителна информация за тестване и усъвършенстване на идеята.

Luna - умното легло

Snimka: ytimg.com

Можете да видите прототип на Luna в действие във видеото по-долу. Както обясняват и самите създали, може би най-уникалната му характеристика е, че може да променя температурата отделно за двете страни на леглото. Така двойките ще могат да си спят при температура спрямо индивидуалните предпочитания.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.