Macan е новото бижу на Porsche

25.04.2014

Macan е новото бижу на Porsche Трудно е за вярване, че след Macan Turbo Diesel и Macan S, които са задвижвани с V6 двигател от Porsche ще пуснат автомобил с 2-литров двигател и с 4-цилиндров турбомотор!

Не сме виждали 4-цилиндров мотор на Porsche от далечната 1995 година, когато последно Porsche 968 разполагаше с такъв двигател.

Macan е първата четири цилиндрова модификация на Porsche от 1995 г. насам.

Въпреки 4-цилиндровия двигател на мини Кайена, той разполага с мощност от 237 к.с, а ускорението му от 0-100 км/ч е за 6,9 секунди. Разходът му е около 7,5/100 км. Разполага със седем степенна PDK трансмисия и два единични ауспухови накрайника, които му придават доста агресивен вид.

Porsche Macan е с 4-цилиндров двигател

От Porsche заявиха, че съвсем скоро Macan ще разполага и с дизелова версия с 4-цилиндров двигател с мощност от около 200 к.с.

Macan е перфектно решение за любителите на четири цилиндровите модификации, а 237-те му конски сили ще го направят доста пъргав на пътната настилка.

Автор: Иван Караиванов

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването