Мадейра – най-добрият остров в Европа за 2014

12.08.2014

За втора поредна година остров Мадейра, Португалия (на португалски: Ilha da Madeira), е номиниран за най-добър остров в Европа и печели наградата на Световните туристически награди ( World Travel Awards).

Мадейра, който е част от Португалия, е архипелаг от малки острови, разположени в Атлантическия океан, на около 350 мили от Мароко. Състои се от островите Мадейра, Порто Санто и Десертас.

Мадейра  – най-добрият остров в Европа за 2014

Мадейра не е един от онези тропически острови, с дълги пясъчни плажове, отрупани с кокосови палми. В действителност, островът разполага само с един плаж, на 30 километра от столицата Фуншал. Има много басейни покрай морския бряг.

Въпреки това Мадейра е известен и като едно от най-романтичните кътчета на света, чудесно място за прекарване на меден месец. Често се срещат влюбени двойки разхождайки се по старите, глухи улички на Фуншал, любувайки се на безбройните цветя и растения, които правят този 500-годишен град да изглежда, като ботаническа градина на открито.

Островът е лесно достъпен чрез круизен кораб или самолет и предлага чудесни условия за настаняване.

Островите имат прекрасни скали, които стърчат в Атлантическия океан. Пейзажът е грандиозен.

Мадейра  - най-добрият остров в Европа за 2014

Островите имат прекрасни скали, които стърчат в Атлантическия океан.

Средната температура в Мадейра варира от около 22 градуса C през лятото до 16 градуса по C през зимата.

Има естествени басейни от лава по целия остров Мадейра. Баните в Porto Moniz са серия от прекрасни естествени водни басейни, които изглежда да се слее право в океана.

Мадейра  - най-добрият остров в Европа за 2014

 

Мадейра е пълен с левадас (levadas), система от каменни канали за напояване, които кръстосват острова и транспортират вода.

Мадейра е пълен с левадас (levadas)

Мадейра е пълен с левадас (levadas)

Архитектурата във Фуншал, най-големият град на Мадейра, изглежда красива от бреговата линия.

Архитектурата във Фуншал

Архитектурата във Фуншал

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.