Малките пропуски водят до големи провали

Трайният провал настъпва вследствие на ежедневни рутинни грешки

05.07.2015

Повечето големи компании не удрят дъното в резултат на един-единствен техен провал. Повечето взаимоотношения между хората не свършват поради един-единствен голям скандал. Животът на повечето хора не се срива поради едно-единствено нещастно събитие. Трайният провал, скъпи приятели настъпва вследствие от малки, ежедневни пропуски, които с течение на времето се натрупват и довеждат до провал и разпад.

Малките пропуски и ежедневните грешки водят до големи провали

Представете си всеки ден да трупате слама върху гърба на едно магаре. Всяка сламка сама по себе си не тежи, затова няма да го натоварите кой знае колко. Но малко по-малко товарът се събира и с всеки изминал ден, той ще става все по-тежък за горкото животно. Така след известно време една, едничка сламка ще скърши гърба на животното.

Вижте още: По това как вършите дребните неща става ясно какъв лидер сте

Така е и с малките и ежедневни грешки, които всички от нас допускат. Малките пропуски постепенно се натрупват и разстройват бизнеса и живота на хората по невероятно негативен начин. Затова най-добрите сред нас отделят изключително внимание на дребните неща в живота. Те добре изпитват привидно незначителните детайли. Проявяват дисциплина и блестящо изпълняват и най-малките проекти, начинания и задачи, от които всъщност се раждат истинските големи начела. Те ясно осъзнават, че трайният успех се постига чрез еволюция, а не с революция. И вие може да го постигнете, просто обърнете внимание на най-малките неща в живота ви.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването