Мариса Майер с грешка за 109 милиона

Yahoo губи 421 милиона долара за една година

16.01.2014

Първото голямо наемане за Мариса Майер, начело на Yahoo, беше Енрике де Кастро, привлечен от Google за 4 годишен договор, на стойност $62 милиона. Въпреки многото предупреждения за лошия му нрав, Мариса решава да рискува, което се оказва грешка за милиони или по-точно $109 милиона.

Мариса Майер допусна грешка за 109 милиона с наемането на Енрике де Кастро

Ролята на Кастро е да подобри връзките на Yahoo с големите агенции, за да започне компанията да печели от реклами, отново, с добри темпове. Майер му се доверява, понеже именно той е направил за Google от нищо нещо – милиони при това, от рекламите на началните страници (display ad business).

Но това не се случва при Yahoo, а за последната година приходите от реклама на компанията са намалели с близо 7% или около $421 милиона.

Вижте още: Брилянтните стратегии на Мариса Майер

Пред хората си, Майер признава откровено, че е направила грешка с Кастро и е взела решението да го освободи. Въпреки загубата за милиони, Yahoo е със стабилни позиции и има време да се възстанови от миналогодишните загуби.

Кастро прекарва в Yahoo само 15 месеца и въпреки това ще прибере около 60 милиона долара обезщетения.

В момента Майер се „оглежда“ за истински добър специалист по продажбите, който да подобри това звено в Yahoo.

Източник: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.