Марк Зукърбърг е 16-ти в света

Създателят на Фейсбук е по-богат от двамата основатели на Гугъл

27.07.2014

Главният изпълнителен директор на Фейсбук, Марк Зукърбърг е по-богат от двамата основатели на Гугъл и председателя на Амазон

В четвъртък, нетната стойност на Зукърбърг се е покачила до 33.30 милиарда долара, което е под номер 16 в индекса на Блумберг. На 17 и 18 място се нареждат съответно съоснователите на Гугъл, Лари Пейдж и Сергей Брин, с нетна стойност от 33 и 32 милиарда долара. Причинатa, поради която Зукърбърг надмина съоснователите на Гугъл и председателя на Amazon е най-вече това, че Фейсбук постави нов рекорд в четвъртък. Социалната мрежа успя да декларира продажби за второто тримесечие на ниво от около $ 2910 милиона, което надхвърля 2.81 милиарда щатски долара оценявано от анализаторите. Този скок в печалбите добавя около 1.60 милиарда щатски долара в личната хазна на Марк Зукърбърг.

Марк Зукърбърг е 16-ти в света по богатство

Зукърбърг притежава 33,30 милиарда долара

В момента Зукърбърг е на 30 и е вече 16-ят най-богат човек в света. Въпреки това, той има още много за учене докато надмине дори Бил Гейтс. Към настоящия момент, Гейтс е с богатство от 84 милиарда и докато има все още акции и права в Майкрософт, той няма намерение да падне от върха. Въпреки, че ще зависи от това колко добре се справя софтуерната компания през следващите години.

Вижте още: 10 топ цитата на Марк Зукърбърг

Бил Гейтс не е единственият, който Зукърбърг трябва да пребори. Той седи зад номер 2, най-богатият човек в света Карлос Слим, който има нетна стойност от $ 78.8 милиарда. Слим прави своите милиарди, като телекомуникационен магнат. Освен него в листата е и Амансио Ортега, от Испания, който е мажоритарен собственик на Inditex, един от най-големите търговци на дребно за дрехи в света. Ортега в  момента има нетна стойност от около $ 63.900 милиарда. Няма кака и да не споменем и Уорън Бъфет. След като говорим за парти милиардери, той се вписва в картинката чудесно със своите 63 милиарда. С голяма конкуренция в лицето на Google + и Pinterest, бъдещият растеж на Фейсбук може да е мираж, тъй като според последни проучвания, потребителите на социални мрежи предпочитат повече тези два сайта, отколкото Фейсбук.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.