Маркетингът като изкуство

Как да накараме хората да променят съзнанието си?

14.09.2017

Да, точно така, защото писането е изкуство, рисуването е изкуство, музиката е изкуство, фотографията е изкуство, танците са изкуство, редактирането е изкуство, както и да се действа също е изкуство. Когато съберем всичко по-горе – това е маркетингът. Той навярно е и най-обхватното от всички изкуства, до които повечето от нас са се докосвали изобщо.

Маркетингът като изкуство, до което сме се докосвали най-много

Най-общо казано маркетингът е изкуството да накарате хората да променят съзнанието си – или да запазят светогледа си, в случай че вече са склонни да работят с нас.

Определено, това не е от най-леките задачи! Много собственици на малки фирми смятат, че маркетингът не е за тях. Това “чудо” е за големите компании, за фирмите с големи бюджети, с големи отдели и т.н. Но това е абсолютно погрешно!

Маркетингът като изкуство

Маркетингът е изкуството да накарате хората до променят съзнанието си

Най-важното, което трябва да запомните, ако сте собственик на малък бизнес или човек, който е взел решение да се занимава с маркетинг е, че всяко едно незначително нещо, което извършвате, показвате или казвате – не само рекламата ви или уебсайтът ви, ще повлияе върху начина, по който хората ви възприемат.

Когато осъзнаете това важно правило и засадите в съзнанието си, че маркетингът е непрекъснат, непрестанен процес, то Вие ще се превърнете в творец на собствения си успех. Всъщност това е маркетингът – средство за постигане на успех! Не отлагайте собствения си успех! Започнете да творите още сега.

Гост автор:  Анна Христова

Online Marketing & Social Media
http://creativemarketing.bg/
Етикети:

За автора

Списание VIP