Мечтаната зимна ваканция

Топ европейски дестинации

05.11.2014

След като днес прочетох графика на официалните почивни дни покрай Коледа и Нова година, ме обхвана едно такова почивно настроение. По този повод реших да подбера някои топ зимни дестинации в Европа. На Вас оставям да изберете най-подходящото място за тазгодишната си почивка (или за другата).

Мечтаната зимна ваканция  – топ дестинации в Европа

Инсбрук, Австрия

Мечтаната зимна ваканция - Инсбруг

Австрийските Алпи надничат през хоризонта в този очарователен град, дом на Зимните олимпийски игри през 1976 година. Инсбрук, с изобилие от ски курорти и зимни атракции, предлага пакети за почивка от всякакъв тип.

 

 

Лисабон, Португалия

Мечтаната зимна ваканция  - Лисабон Mеки зимни температури, рядко под 10 градуса, но най-вероятно ще трябва да вземете чадър със себе. Времето в студения сезон е обикновено дъждовно. Лошото време обаче ще се изплати, не само с по-ниски хотелски цени, но и много туристически обекти са много по-малко пренаселени, отколкото по време на летните месеци.

 

Цюрих, Швейцария

Мечтаната зимна ваканция - Цюрих Оживени улици в близост до швейцарските Алпи, Цюрих е идеален град за посещение през зимата. Грандиозни гледки към езерото, калдъръмени улици, средновековна архитектура,….сред всички тези красоти не забравяйте да си похапнете и вкусен швейцарски шоколад.

 

Виена, Австрия

Мечтаната зимна ваканция - Виена Виена отбелязва празниците с големи пазари, обществени ледени пързалки и много пищни партита. Добавете зимни щрихи, като покрити със сняг покриви, в близост до ски пистите и ще се окажете в една европейска зимна приказка.

Вижте още: Уикенд във Виена 

 

Амстердам, Холандия

Мечтаната зимна ваканция - Амстердам Зимите в Амстердам могат да бъдат доста хладни, но онези, които са достатъчно смели да преборят студа ще се насладят на значително намалени хотелски стаи и полети. Повечето от забележителностите на Амстердам са отворени целогодишно, а зимата предлага на посетителите ваканционни празници и много места за каране на кънки на лед.

 

Прага, Чехия

Мечтаната зимна ваканция - Прага
Замъците в Прага и подземните ресторанти са перфектни укрития от суровата зима на града. Ако сте готови да се преборите с климатичните условия, ще се избегнете туристическите тълпи и ще имате възможността да се насладите на любимите коледни базари и концерти в Прага.

 

Независимо къде сте решили да прекарате празниците, важното е с кого сте. Споделете тези топли моменти с любимите си хора и се насладете на почивните зимни дни.

Вижте още: Топ 5 на най-добрите европейски ски курорти

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.