Medium и Branch – новите социални мрежи

Какво ни предлагат двете иновативни социални мрежи?

27.12.2013

Основателите на Twitter – Еван Уилямс и Биз Стоун, стартираха 2 нови проекта за Social Sharing платформи. Това са Medium и Branch, с които се надяват да постигнат нов начин на комуникация и споделяне. След като ограничиха света до 140 думи (Twitter), сега двамата отправят поглед в малко по-различна насока. Все още са изпълнителни директори на Twitter и не мислят да се отказват от него, но упорито се занимават с новите си проекти, чрез фонда The Obvious Corporation.

Какво ни предоставят новите социални мрежи – Medium и Branch ?

Също като Twitter, Medium и Branch, са платформи, където потребителите могат да споделят текстове, картинки и музика. Но къде се крие новаторството в тях?

Medium и Branch са новите социални мрежи

Новата социална мрежа Medium

Medium е базирана на колекции. Всеки може да си прави своя колекция от музика, снимки и текстове. Засега това става само чрез покана, но скоро всеки потребител ще има възможността да тества възможностите на новата  платформата.
За колекциите може да се гласува (всички с Twiiter акаунти), могат и да са частни, т.е. ограничени до определена група от хора. Тези с по-голям брой харесвания и позитивен фийдбак ще се виждат от повече хора, понеже ще излизат по-напред. В общи линии идеята на платформата е хората да не се чувстват длъжни да оставят фийдбак и от това да зависи добрият им рейтинг. Всеки е свободен да чете, харесва и коментира, това което желае и колекциите с най-висок рейтинг ще достигат по-голяма аудитория, понеже се предполага, че носят полезно и интересно съдържание.

Новата иновативна социлана мрежа - Branch

Социалната мрежа Branch е домът на диалога

Branch е нещо различно, прокламирано като „разговор на вечеря с приятели, само че онлайн“ – виртуална маса. Това е мястото, където Twitter user-ите, могат да проведат по-лични и задълбочени разговори. В известен смисъл се търси интимността. Директорът на продукта, Джош Милър казва: „Интернет е изграден от постове, статии, снимки, музика и монолози. Ние искаме  да накараме хората да общуват по между си, да има диалог. Затова изградихме и Branch, като домът на диалога, където да седнете и да си поговорите с някого онлайн.“

Вижте още: Споделянето в социалните мрежи

И двете платформи изглеждат обещаващи, с много добри иновативни идеи и потенциал за развитие. Времето ще покаже дали потребителите ще се пречупят и ще заложат на новостите в начина, по който споделят информация онлайн.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.