Междузвездни войни: Силата се пробужда

Star Wars: "The Force Awakens"

25.11.2015

Star Wars: Episode VII The Force Awakens, представян на пазара просто, като Star Wars: “The Force Awakens”, е предстоящият първи филм от нова трилогия, която e продължение на така популярните серии Star Wars.

Междузвездни войни: Силата се пробужда – завръщането

Филмът  е режисиран от J.J. Abrams, написан e от Abrams и Lawrence Kasdan и e осъществен от Катлийн Кенеди и Bad Robot Productions.

“Междузвездни войни: Силата се пробужда”, който в момента е в пост-продукция, ще бъде освободен на 18 декември 2015 г. в Северна Америка и на 17 декември в Мексико, Латинска Америка и Азия. Като някои от киносалоните в Северна Америка, също ще предлагат и специални ограничени авансови прожекции за вечерта на 17 декември.

Въпреки първоначалното твърдение, че историята на Star Wars приключва в Star Wars Епизод VI “Завръщането на джедаите”  и след това дълго време не спекулации, нов филм вече има и феновете го очакват с нетърпение.

Междузвездни войни: Силата се пробужда

disney.com

Джордж Лукас започна работа по историята на Епизод VII още през 2011 г., за да се увеличи стойността на Lucasfilm Ltd., преди да я продаде на компанията Walt Disney, Въпреки, че по-късно Disney  също можеше да избере да не използва историята на Лукас. Но придобиването беше финализирано на 30 октомври 2012 г., и Disney и Lucasfilm, официално обявиха  Епизод VII, още в същия ден.

“Междузвездни войни: Силата се пробужда” ще включва силите от първи ред, издънката на Галактическата империя срещу Съпротивата, поникнала от Rebel Alliance.

Материалът на историята няма да се основава на Star Wars Legends, по-рано известен, като Expanded Universe, а по-скоро ще бъде една оригинална история, развиваща се след Завръщането на джедаите.

Във филма участват актьорите: Харисън Форд, Марк Хамил, Кари Фишър, Антъни Даниелс, Питър Мейхю, и Кени Бейкър, които се завръщат към оригиналните си роли. Ще има и нови участници сред тях, като Оскар Айзък и още много други.

Филмът ще бъде представен в RealD, 3D и IMAX 3D, когато се появи по кината.

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта – hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.